TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

MultiOne představuje nový multifunkční nakladač. Je odolnější a má unikátní řešení pohonu pojezdu

Zveřejněno: 12. 10. 2021

MultiOne, přední výrobce multifunkčních nakladačů, představuje zcela nový model 8.5S K s převodovkou OneDrive, integrovaným tempomatem, pohodlným systémem Plug & Play pro příslušenství a novou kapotáží.

Matný povrch dodává kapotážím MultiOne HD moderní a profesionální vzhled

Italská společnost MultiOne přesvědčuje svými inovacemi již více než 20 let a je průkopníkem ve vývoji nových technologií. Vrcholem nového modelu MultiOne 8.5S K je celosvětově unikátní převodovka OneDrive s tempomatem. Zcela nový hydrostatický systém pohonu pojezdu přináší mnohá vylepšení jako je snížení hydraulického odporu ve prospěch vyššího točivého momentu, zvýšení maximální rychlosti a zvýšení účinnosti o 30 %. OneDrive také zaručuje nižší spotřebu paliva, nižší produkci tepla a, což je pro obsluhu nejdůležitější, vynikající regulaci rychlosti nakladače. Díky minimu hydraulických hadic a přípojek OneDrive dále snižuje nároky na údržbu.

Jedinečnou funkcí je tempomat, který je standardně integrován do pohonu pojezdu. Tempomat přijde vhod při práci se sekačkami a dalším příslušenstvím. Dalším zajímavým systémem je ACI – Attachment Control Interface. Obsluha ovládá pouhým dotykem prstu všechny funkce a pohyby používaného příslušenství přímo na multifunkčním joysticku. Lze provádět i několik úkonů najednou u hydraulicky poháněného příslušenství (např. nůžky na živý plot). Příslušenství se k nakladači rychle připojuje za pomocí jednoduchého a naprosto spolehlivého systému Plug & Play.

Obsluha ovládá pouhým dotykem prstu všechny funkce a pohyby používaného příslušenství přímo na multifunkčním joysticku.
Obsluha ovládá pouhým dotykem prstu všechny funkce a pohyby používaného příslušenství přímo na multifunkčním joysticku.

Kromě toho je nový MultiOne 8.5S K standardně vybaven novými a odolnými kryty. HD opláštění ze speciálního, vysoce kvalitního materiálu je přesvědčivé i v extrémních podmínkách. Ani při demolici budov, bourání či vyklízení nedojde k poškození stroje. Díky své pevnosti absorbuje plastový plášť všechny nárazy a rázy. Pokud dojde k deformaci plastu, lze ho snadno opravit. Matný povrch dodává kapotážím MultiOne HD moderní a profesionální vzhled.

Nový MultiOne 8.5S K s vlastní hmotností 1 790 kg je poháněn vznětovým motorem Kohler KDI1903 o výkonu 57 koní. Maximální výška zdvihu nakladače je 3 200 mm a maximální nosnost 1 425 kg. Nakladač dosahuje maximální rychlosti 26 km/h.

Autor: Milan Jedlička
Foto: MultiOne

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.