Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nejrychlejší funkční sekačka na trávu vystřelí z 0 na 160 km/h za 6,2 sekund

Zveřejněno: 14. 6. 2019

Honda stanovila nový světový rekord v kategorii nejrychlejší sekačky na světě. Rekordní jízda střední a funkční sekačky na trávu se uskutečnila na závodní dráze Dekra Lausitzring u Drážďan pod dohledem komise z Guinessovy knihy rekordů.

Sekačka na trávu Mean Mower V2 s motorem ze závodního motocyklu CBR1000RR pokořila světový rekord

Sekačka Mean Mower V2, která již byla minulý rok představena na automobilové slavnosti v Goodwoodu, dosáhla maximální rychlosti 243 km/h, což je mnohem rychleji, než v roce 2015, kdy sečka Viking je maximální 215 km/h. Honda v této disciplíně není žádným nováčkem. Už v roce 2014 se zapsala do Guinessovy knihy rekordů, kdy se sekačka rozjela na 187,5 km/h. Rekord byl nyní pokořen.

Kromě maximální rychlosti víme i zrychlení. Sekačka zvládne z 0 na 100 mil za hodinu (161 km/h) za 6,29 sekund, je tedy rychlejší než některé supersporty. Tato malá sekačka má lepší poměr výkonu a hmotnosti než Bugatti Chiron…

Sekačku pilotovala špičková závodnice a šampionka v motokárách - Jess Hawkins.

Sekačka byla vyvinuta společností Honda a jejím partnerem British Coach Championship, Team Dynamics. Stroj je osazen čtyřválcovým motorem o objemu 1,0 litru, který je rovněž umístěn v závodním motocyklu Honda CBR1000RR. Motor produkuje výkon až 200 koní. Sekačka váží 140 kg a je vybavena funkčním žacím ústrojím a kapotou ze zahradního traktoru HF 2622.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Honda

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.