Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Největší velikáni John Deere byli inovováni. Myslí i na pěstitele v CTF

Zveřejněno: 10. 7. 2018

John Deere inovoval traktory řady 9R, 9RT a 9RX, což jsou vlajkové lodě značky. Nejdůležitější změnou je možnost širšího rozchodu – 3,05.

Automatické navádění AutoTrac je součástí základní výbavy (modelový rok 2019).

Šířka rozchodu 3,05 m je obzvláště zajímavá pro pěstitele, kteří hospodaří v tzv. CTF režimu (pevně stanovené trasy na poli) a pro ty, co provozují traktory v kopcovitém terénu (širší rozchod poskytne lepší stabilitu). Traktor se širším rozchodem je podle společnosti John Deere také jednodušší na denní údržbu a čištění. U traktoru 9RX s tříbodovým závěsem ale tato šířka rozchodu nebude dostupná. Uživatelé tohoto traktoru si mohou vybrat šířku 2,21 m s pásovými jednotkami o rozměru 76,2 cm.

Traktory řady 9R, 9RT a 9RX jsou nyní k dispozici také s funkcí Intelligent Power Management (IPM), která umožní zvýšit výkon. Tento systém může v závislosti na podmínkách poskytnout až 18 kW (25 koní) navíc. U prvního až čtvrtého rychlostního stupně až 36 kW (50 koní) navíc. Tento systém již využívá řada traktorů John Deere, například John Deere 9620R od roku 2015 a 9620RX od roku 2016. Vyžadován je hydraulický výkon 435 litrů za minutu.

Nejnovější modely 9R, 9RT a 9RX jsou také vybaveny aktualizovanou čtvrtou generací ovládacího terminálu Command Center – AutoTrac.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.