50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová generace TopDown předčí všechna očekávání

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Švédský výrobce Väderstad přichází s novou generací půdozpracujícího nářadí řady TopDown. Diskové podmítače TopDown jsou k dispozici v pracovních šířkách od tří do devíti metrů. Představují univerzální a výkonné diskové podmítače. Nyní je švédská firma připravena s novou generací.

Väderstad

Největší novinkou je vyztužený rám a nový hydraulický systém. Firma tak reaguje na trend čím dál větších traktorů a poptávky po výkonných strojích. Výkonnost nové generace TopDown má podle firmy předčit všechna očekávání.

Nová generace diskových podmítačů TopDown se skládá ze čtyř pracovních zón, které byly zlepšeny. V jednom přejezdu se provede základní a hluboké zpracování, efektivní vyrovnání a utužení půdy. 

V první zóně se nachází agresivní disky TrueCut 470, které zajišťují efektivní řezání a míchání půdy. Druhá zóna má na starosti promísení půdy. Ve druhé pracovní zóně poskytuje inovovaný hydraulický systém velmi hluboké a intenzivní kypření a promíchání půdy. O další zpracování půdy se postará zóna číslo tři. Čtvrtá zóna provede zpětné utužení s novým válcem Steel Runner.

Nová generace TopDown je již ve výrobě. Dvojitý nový válec Steel Runner bude k dispozici až v první polovině roku 2017.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.