Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nová generace traktorů výrobní řady Arion 400

Zveřejněno: 24. 11. 2017

S výrobní řadou ARION 400 se CLAAS úspěšně etabloval v segmentu kompaktních 4-válcových traktorů s výkonem 90 až 140 k. Kromě široké palety modelů a rozmanitosti možností výbavy oceňují zákazníci na modelech především snadné, pohodlné ovládání a inovace, jakými je kabina PANORAMIC pro práci s čelním nakladačem. Nyní představuje CLAAS novou generaci traktorů ARION 400 s novými prvky vybavení a s ještě více možnostmi. K nim patří např. možnost vybavení kabiny proskleným střešním oknem, verze s nízkou střechou pro všechny modely, automatický vysoušeč vzduchu pro brzdovou soustavu i nové vstupní vybavení a komfortní vybavení CIS+.

Claas

Střešní okno a verze s nízkou střechou

Dodatečně k zavedeným variantám kabiny, ke kterým patří také několikrát oceněná kabina PANORAMIC, jsou všechny nové modely ARION 400 až po nejvýkonnější variantu 140 koní k dispozici ve verzi s nízkou střechou, která je na trhu v této podobě jedinečná. Traktory jsou tímto o 14 cm nižší než aktuální standardní verze, což umožňuje vjezd také do nízkých stájí nebo starších budov. Doposud byla tato verze střechy k dispozici pouze pro dva nejmenší modely. Všechny nové modely mohou být navíc na přání vybaveny proskleným střešním oknem, které je k dispozici pro všechny kabiny s vysokou a nízkou střechou.  Prosklené okno rozšiřuje výhled řidiče směrem nahoru a usnadňuje tak práci s čelním nakladačem. Navíc mohou být všechny modely ARION 400 vybaveny kromě dosavadní manuální regulace klimatizace také volitelně automatickou klimatizací. Širší výhled směrem dozadu zajišťují ve standardním vybavení širokoúhlá zrcátka nacházející se na obou zpětných zrcátkách.

Nové varianty vybavení

Pro snadnou práci na statku nebo na poli bez čelního nakladače byla nová výrobní řada rozšířena o vstupní vybavení s jednoduchým ovládáním bez známé multifunkční ovládací páky. Poprvé jsou všechny modely ARION 400 z výrobního závodu k dispozici také s nejvyšší variantou vybavení CIS+. Vybavení CIS+ obsahuje mimo jiné barevný displej CIS, nejvýkonnější hydraulické vybavení se systémem Load Sensing  s průtokem 110 l/min a až šest elektronicky ovládaných rozvaděčů.

Brzdová soustava s vysoušečem vzduchu

Brzdová soustava všech modelů nové výrobní řady ARION 400 může být poprvé vybavena vysoušečem stlačeného vzduchu, který se osvědčil již u nových výrobních řad velkých traktorů CLAAS. Než se dostane vzduch do zásobníku, je kondenzát vody ze stlačeného vzduchu automaticky filtrován. U ventilů, válců a zásobníku vzduchu je tak díky tomu zabráněno předčasné korozi nebo jejich poškození zmrzlou vodou. To podstatně zvyšuje životnost a tím i bezpečnost brzdové soustavy.

Čelní nakladač s ocelovým hydraulickým vedením

Vyšší životnost nabízí také nové příslušenství výrobní řady ARION 400 s konzolami pro čelní nakladač, které jsou k dispozici z výrobního závodu. Všechna hydraulická vedení k rychlospojce jsou nyní sériově vyráběna z oceli. Konzoly pro čelní nakladač má více než 50 % traktorů ARION 400 opouštějících výrobní závod. K dispozici je dále kromě převodovky 16/16 QUADRISHIFT u všech nových modelů ARION 430 – 460 možnost volby převodovky HEXASHIFT. Osvědčená převodovka HEXASHIFT 24/24 nabízí se čtyřmi automatizovanými skupinami s šesti stupni řazenými pod zatížením především mnoho výhod v oblasti transportu po silnici a při práci na poli.

Funkce tempomatu šetřící pohonné hmoty

Všechny modely ARION 400 s převodovkou HEXASHIFT a barevným displejem jsou nyní také k dispozici s funkcí tempomatu. Díky tomu může řidič pracovat automaticky s optimálními otáčkami dle zadané rychlosti. Motor tak pracuje nezávisle na aktuálním provozu vždy s velkou úsporou paliva. Pro speciální práci lze traktory ARION 400 vybavit také vývodovým hřídelem závislým na pojezdové rychlosti. Další variantou závěsu je tažná koule K-80 ve spodní tažné liště. 

Autor: Agrall
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.