AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová řada JCB generátorů

Aktualizováno: 1. 12. 2016

polehlivý zdroj energie je nezbytný pro efektivní fungování všech zemědělských podniků. Ať už jde o poskytování výkonu v místě, kde napájení ze sítě je příliš drahé, nebo kde je nezbytný nouzový záložní zdroj energie. Nová řada generátorů JCB QS nabízí řešení.

JCB QS

Nová řada generátorů nabízí třístupňovou filtraci paliva, aby se zajistil jejich spolehlivý chod. Střešní konstrukce je vyrobena z jednoho kusu k lepšímu chránění proti vniknutí vody, když je generátor umístěn venku. Větší deskové dveře ABR zase poskytují snadnější přístup k pravidelným kontrolám a servisu.

Některé jednotlivé komponenty generátorů JCB jsou od renomovaných výrobců. Například alternátory jsou od předního specialisty, výrobce MECC Alte. Komponenty jsou prvotřídní kvality. Mezi komponenty se řadí klíčové položky jako jsou například jističe a ovládací panel. Všechny komponenty přispívají ke spolehlivému a dlouhodobému fungování.

Lákadlem jsou motory, které vynikají spolehlivostí a optimální spotřebou paliva.

Modely o výstupu 20-24kWA v řadě JCB QS jsou poháněny novým motorem Kohler. Malé rozměry generátorů v tomto rozsahu minimalizují prostor pro instalaci a snižují náklady na dopravu.

Čtyřválcové motory JCB Dieselmax jsou použity v generátorech o výstupu 60-140kWA, které dodávají elektrickou energii úsporněji. Tyto generátory vynikají klidným provozem a hlavně mají nižší hladinu hluku. Ve vzdálenosti 7 metrů se hluk pohybuje na úrovni 64dBA, což je velmi dobrá hodnota. To znamená, že tyto generátory jsou velmi vhodné pro umístění tam, kde je prostředí citlivé na hluk.

Top řadou QS jsou generátory o výstupu 160-220kWA, které jsou vybaveny novým šestiválcovým motorem JCB Dieselmax 672. Produkují špičkový elektrický výkon. Generátory jsou ergonomicky navrženy.

Palivové nádrže všech generátorů řady JCB QS jsou v takové velikosti, aby odpovídaly velikosti motoru, který může být částečně nebo úplně demontován, aby případné čištění generátoru bylo snazší. Generátory jsou lakovány ve špičkové kvalitě, aby byly odolné vůči korozi. ,

Autor: Milan Jedlička
Foto: JCB

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.