Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nová vlajková loď Samson Agro se třemi nápravami a enormním objemem

Zveřejněno: 6. 11. 2017

Dánský výrobce Samson Agro, představí na veletrhu novou vlajkovou loď řady rozmetadel hnoje US.

Samson

Dánský výrobce Samson Agro, představí na veletrhu novou vlajkovou loď řady rozmetadel hnoje US.

Se třemi nápravami a objemem 40 m3 je model US 340 absolutní špičkou v řadě rozmetadel US, která bude mít premiéru na veletrhu Agritechnica 2017 v Hannoveru. Nová řada rozmetadel zahrnuje čtyři modely s objemy od 28 do 40 m3.

Nová řada rozmetadel přináší firmu Samson do takzvaného "širokopásmového" segmentu. Řada je charakterizována velmi silnou konstrukcí a vysokou kapacitou. Materiál je aplikován prostřednictvím nově vyvinutého rozmetacího stolu.

 Nové ovládací terminály

Zároveň s novou vlajkovou lodí budou představeny dva nové ovládací terminály SpreadMaster 6500 a SpreadMaster 8500. Systémy pomohou obsluze aplikovat materiál tak, aby to vyhovovalo potřebám všech uživatelů. Systémy sbírají data, se kterými lze dále pracovat. SpreadMaster 6500 řídí rychlost spodního řetězu v poměru k rychlosti rozmetadla pro přesnější dávkování materiálu. Může se počítat s teoretickou hmotností a počtem hektarů. Volitelně lze zařízení SpreadMaster 6500 vylepšit a provádět dávkování objemu. SpreadMaster 8500 je pokročilejší a dokáže prakticky provádět všechny druhy vážení: volumetrické, statické nebo dynamické.TIP: Horsch Pronto zpracuje pouze půdu tam, kde se ukládá osivo

 

Nové rozmetadlo s jednou nápravou

Dalším novým rozmetadlem na Agritechnice bude jednoosý model Flex II 20E o objemu 20 m3. Vychází ze současné série Flex Spreader, ale poskytuje řadu vylepšení požadovaných uživateli. K dispozici budou nové vážicí a dávkovací systémy a velmi vysoká kola.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Samson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.