50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nové modely, nový motor. Vredo představuje novinky

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Firma Vredo výrazně inovovala své slavné samojízdné nosiče. Nejvíce změn nese typ VT4556 a jeho motor. Motor má větší výkon a nižší spotřebu paliva. Výkon dodává nový šestiválcový dieselový motor Scania (13l) o výkonu 450 koňských sil. Výrobce osadil své nosiče tímto motorem vůbec poprvé ve své historii. Maximálního točivého momentu 2275 Nm se dosáhne při pouhých 1300 otáčkách, což má příznivý vliv na spotřebu paliva a úroveň hluku, a to jak v kabině, tak i mimo ni.

Vredo

Dále bylo optimalizováno rozložení hmotnosti, kabina a palivová nádrž se nachází nad přední nápravou. To znamená, že ať už je nosič prázdný nebo jeho nástavba naplněná, vždy je hmotnost rozložena v poměru 50 a 50% na obou osách. Vzhledem k tomu, že nosič něco váží, je kladen důraz i na ochranu půdy. Stroj může být osazen novými pneumatikami Michelin Ultraflex 1000/55R32.

Nový VT4556 je jako každý jiný nosič Vredo osazen kabinou Claas Vista. V kabině nalezneme barevný dotykový terminál. Mezi nové funkce patří zobrazení zbývající dojezdové vzdálenosti a automatické zasunutí a vysunutí sacího ramene. Ve standardní výbavě nechybí motorová brzda a tempomat.

Nechybí ani pokročilý systém pro precizní zemědělství, který analyzuje právě aplikovanou hmotu.

VT4556 se nabízí jako nosič nástaveb nebo jako tahač. Nový stroj je možné již objednat.

Nový model pro rok 2017

Firma Vredo uvede na trh v roce 2017 novou řadu samojízdných nosičů. Nová řada nahradí předchozí sérii, která pokrývala výkony 550 až 600 koní. Nová řada nosičů poskytne výkon až 700 koní. V nové řadě bude model Vredo VT7028-2; dvojka značí dvě nápravy. Nosič bude schopen i jízdního režimu tzv. psího nebo-li krabího chodu. Samojízdný nosič může být osazen nádrží na kejdu o objemu 21 m3 nebo rozmetadlem hnoje. Dále v řadě bude model Vredo VT7028-3; opět trojka značí počet náprav. Tento model může být volitelně vybaven kalovou cisternou o objemu 32 m3 nebo rozmetadlem hnoje značky Tebbe. I u tohoto modelu je možný krabí chod, protože oba modely mají natáčecí zadní závěs. Zákazník si bude moci vybrat i z velkého počtu rozměrů pneumatik. 

Vredo plánuje v roce 2017 prodat deset strojů této série. Dvounápravový model jezdí v Německu jako předváděcí model. Třínápravový model bude mít premiéru na začátku prosince. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Vredo

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.