Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nové shrnovače a žací stroje. Claas představuje novinky

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Se třemi novými modely shrnovačů rozšiřuje firma Claas svůj sortiment v oblasti dvourotorových shrnovačů.

Claas

Modely Liner 1600 a 1600 Twin nahradí osvědčený typ Liner 1250. Výkonný typ Liner 1700 doplňuje sortiment shrnovačů o širší pracovní záběr. Claas nyní nabízí v tomto segmentu sedm různých modelů pro každou práci. Nové shrnovače se snadno ovládají přímo z traktoru. Změn se dočkal podvozek. Hlavní podvozek se nachází zcela v zadní části shrnovače. Shrnovače jsou vhodné i pro práci na svahu. Nezaleknou se ani při jízdě po silnici, rychlost přepravy je možná až 50 km/h.  Každý rotor shrnovače je schopen se za všech okolností přizpůsobit povrchu terénu.

Claas Liner 1600 a 1600 Twin má pracovní záběr 6,20 m a 6,90 m v případě, když jsou použity nejmenší rotory - každý o průměru 2,90 m. Claas Liner 1700 má pracovní záběr 6,60 m. Rotory jsou o průměru 3,20 m, tedy o něco větší než u modelů 1600.

Všechny tři nové modely jsou vybaveny dvojitě zakřivenými prsty rotoru, což je osvědčená technologie Claas. Tato technologie je již úspěšně aplikována více jak 15 let. A k čemu je dobrá? Dvojitě zakřivené prsty rotoru zajistí shrnování čistého materiálu - tak je zabráněno znečišťování hmoty zeminou.

Nové modely Liner 1600, 1600 Twin a 1700 budou k dispozici v roce 2017.

Žací stroj

Při intenzivním nasazení žacích strojů při sklizni je vyžadována vysoká odolnost proti nárazu. Počasí někdy zrovna nehraje do karet, pokud chce farmář kvalitní sklizenou hmotu, pak závisí na včasné sklizni.Claas představuje nový žací stroj DISCO 1100 Trend, který nabízí jednoduchý provoz a zejména velký pracovní záběr - 10,70 m. Tento žací stroj má velmi jednoduché ovládání a je bez kondicionéru. Stroj pracuje s osvědčeným MAX CUT žacím ústrojím.I přes značný pracovní záběr nenastane problém při přepravě. Teleskopická ramena stroje se postarají o to, aby byla v transportní poloze svisle za traktorem. Ochranné kryty se automaticky složí do strany nebo nahoru. Dokonce je i možné odstavení sekačky v přepravní poloze.Volitelně může být stroj vybaven čtyřmi LED pracovními světly.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.