Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové válce a rozhrnovače Mammut k optimálnímu rozhrnutí i utužení siláže

Zveřejněno: 3. 3. 2023

Bubnové rozhrnovače Mammut vytváří ideální vrstvu senáže přivezené sběracím vozem. Rozdruží muldy a díky hydraulickému naklápění rozprostřou senáž rovnoměrně až ke stěně silážního žlabu. Při kombinaci s dusačem siláže stačí jeden traktor k rozhrnutí i utužení hmoty.

Nové válce a rozhrnovače Mammut.

S novou generací bubnových rozhrnovačů Mammut "Silo Fox" se změnila standardní výbava. Všechny typy jsou nyní vybaveny vodou plnitelnými bubny – dokonce i větší rozhrnovače siláže Mammut GIGANT a Mammut KOLOSS mají nyní toto nové standardní vybavení. To umožňuje optimální nastavení hmotnostních poměrů.

Při novém vývoji byla navíc věnována pozornost promyšlené konstrukci ochranné lišty, takže je umožněn ideální skluz rozhrnované píce. Umístění všech hydraulických vedení je nyní také centralizované.

Firma Mammut Maschinenbau GmbH také nabízí silážní válce do zadního závěsu traktoru. Ty tvoří ideální kombinaci s bubnovým rozhrnovačem. Mammut nyní představuje jak pevné, tak hydraulicky sklopné modely v novém provedení. Nová betonová nebo magnetitová závaží lze snadno namontovat, a ještě více tak zvýšit celkovou hmotnost válce. Plně naplněný a zatížený tak váží nový válec Mammut až 3 600 kg. Díky modulárním možnostem zátěže je velkou výhodou těchto silážních válců především individuální přizpůsobení stroje nosnému vozidlu.