Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nový Köckerling Allrounder Flatline zpracuje posklizňové zbytky a udrží pracovní hloubku

Zveřejněno: 10. 1. 2020

Köckerling obohacuje svůj výrobní program o nový radličkový kypřič Allrounder Flatline, který díky své konstrukci kopíruje povrch půdy a přesně udržuje pracovní hloubku po celé šířce stroje. Vhodně umístěné pracovní orgány zase optimálně zpracují větší množství posklizňových zbytků a půdu následně rovnoměrně rozvrství.

Radličkový kypřič Köckerling Allrounder Flatline

Firma Köckerling, výrobce techniky na zpracování půdy a setí, na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 představila nový radličkový kypřič Allrounder Flatline, který se dokonale přizpůsobuje povrchu půdy.

Radličkový kypřič je navržen tak, aby i přes velké množství posklizňových zbytků, připravil jemnou a vyrovnanou půdu. V přední části kypřiče se nachází čtyři opěrná kola (velká vzdálenost mezi nimi) a v zadní části podvozek. Nový kypřič je nabízen s pracovním záběrem 6 a 7,5 metrů. V přepravní poloze mají obě verze přepravní šířku tři metry.

Pracovní sekce kypřiče Allrounder Flatline tvoří šest řad úzkých slupic (70 × 12 mm) s roztečí 130 mm. Stroj je schopen provést mělkou podmítku, ale i zpracování půdy až do hloubky 13 centimetrů. Allrounder Flatline je v zadní části standardně vybaven STS válci pro vysoké zpětné utužení. Pracovní hloubka může být nastavena hydraulicky z kabiny a může být také nastavena během práce.

K radličkovému kypřiči je v rámci volitelné výbavy k dispozici různé příslušenství. Jedná se zejména o nožové válce, prstové brány či boční disky pro zamezení vytváření bočních hrůbků apod.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Köckerling

1) čerpáno z materiálů Köckerling


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.