TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový kompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60

Zveřejněno: 26. 9. 2022

Bobcat rozšiřuje svoji nabídku řady R nové generace o zcela nový superkompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60. Nový teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60, nejmenší ve své řadě, zvyšuje počet teleskopických manipulátorů Bobcat s pevným rámem určených k použití ve stavebnictví, půjčovnách i pro běžnou manipulaci na 11 modelů.

Bobcat rozšiřuje svoji nabídku řady R nové generace o zcela nový superkompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60.

Nový teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60 byl navržen s ohledem na jednoduchost použití, vynikající stabilitu, optimální komfort a bezpečný provoz při jakémkoli druhu použití.

„Verze nakladače Bobcat TL25.60 zaměřená na zemědělský segment bude uvedena na trh v roce 2023. ”
Florian Hilbert, produktový manažer pro teleskopické stroje Bobcat pro oblast EMEA

Stroj Bobcat TL25.60 pohání motor Bobcat Stage V o výkonu 75 koní. Stroj má užitečnou nosnost 2 500 kg, nabízí maximální výšku zvedání 5,91 metru s maximálním dosahem 3,31 metru. Montážní systém Bob-Tach (ruční nebo hydraulický) dále zvyšuje všestrannost stroje Bobcat TL25.60 a umožňuje použití příslušenství určených pro řadu nakladačů Bobcat.

Florian Hilbert, produktový manažer pro teleskopické stroje Bobcat pro oblast EMEA, uvádí: „Nehledě na superkompaktní provedení je kabina tohoto modelu Bobcat TL25.60 stejná jako v případě špičkového 18metrového modelu Bobcat řady R. Zákazníci si tak mohou být jisti, že mají nejprostornější kabinu na trhu kompaktních teleskopických manipulátorů. Verze nakladače Bobcat TL25.60 zaměřená na zemědělský segment bude uvedena na trh v roce 2023.“

Vybavení kabiny teleskopického manipulátoru Bobcat TL25.60:

  • Nový 5 palcový LCD displej

  • Ještě intuitivnější a snazší ovládání

  • Bohatý odkládací prostor

  • Pneumaticky odpružené sedadlo pro každodenní pohodlí

  • Volitelný sklopný a teleskopický sloupek řízení

  • Snadné nastupování a vstupování z kabiny díky úhlu otevření dveří 90° a nízkému nástupnímu schůdku

Jako u všech teleskopických manipulátorů Bobcat byla nová kapota motoru navržena s ohledem na maximální viditelnost na pravé straně stroje. Spolu s novou podobou přístrojové desky v kabině a pevnými, avšak úzkými sloupky kabiny má obsluha vynikající výhled bez překážek. V kombinaci s nejlepším poloměrem otáčení na trhu umožňuje toto řešení obsluze snadný pohyb po staveništi s minimem nehod nebo chyb.

Stroj Bobcat TL25.60 se může pochlubit extraodolnou konstrukcí s robustním rámem a výložníkem pro práci v jakémkoli prostředí.
Stroj Bobcat TL25.60 se může pochlubit extraodolnou konstrukcí s robustním rámem a výložníkem pro práci v jakémkoli prostředí.

Stroj Bobcat TL25.60 se může pochlubit extraodolnou konstrukcí s robustním rámem a výložníkem pro práci v jakémkoli prostředí. Krytá konstrukce poskytuje ochranu hydraulických a elektrických součástí (včetně potrubí, kabeláže a převodů). Spodní část stroje chrání ocelová deska. Stejně jako všechny teleskopické manipulátory Bobcat má i Bobcat TL25.60 konstrukci z uzavřených profilů a dostatečnou světlou výšku, aby operátor mohl klidně pracovat.

Model teleskopického manipulátoru Bobcat TL25.60 nabízí působivé možnosti kontroly v jakékoli výšce díky plynulému hydrostatickému pojezdu, hydraulicky ovládanému pohybu výložníku a sdílení průtoku. Zajišťuje tak splnění všech potřeb, s nimiž se můžete na pracovišti setkat. Použitím stejného hydraulického rozvaděče jako u ostatních modelů řady R poskytuje Bobcat TL25.60 nejlepší doby cyklu na trhu.