Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový teleskopický manipulátor Merlo se uplatní i v těch nejnáročnějších provozech

Zveřejněno: 15. 6. 2021

Merlo představilo nový teleskopický manipulátor TF65.9 TCS170-HF, který obohatí nabídku vysoce výkonných manipulátorů. Nový model je vhodný pro ty, kteří manipulují s velkým množstvím materiálů v zemědělském, dřevařském, stavebním či odpadovém průmyslu.

Nový model je vhodný pro ty, kteří manipulují s velkým množstvím materiálů v zemědělském, dřevařském, stavebním či odpadovém průmyslu. Zdroj foto - tisková zpráva Merlo

TF65.9 TCS170-HF nabízí maximální zvedací kapacitu 6,5 t a maximální výšku zdvihu 8,80 m. Díky čtyřválcovému přeplňovanému vznětovému motoru FPT o objemu 4,5 litru a výkonu 170 koní si mohou být operátoři jisti, že budou mít dostatečný výkon pro nejnáročnější úkoly. Motor vyhovující emisní normě Stage V je vybaven filtrem pevných částic a systémem selektivní katalytické redukce.

Manipulátor využívá osvědčený hydrostatický pohon Merlo s EPD (Eco Power Drive). Tato funkce přináší automatické ovládání otáček vznětového motoru v závislosti na úhlu vyklonění joysticku. Tato funkce také zvyšuje rychlost pohybů teleskopického ramene, optimalizuje výkon stroje a minimalizuje spotřebu. Kromě toho je možné aktivovat režimy Eco a Speed Control. Režim Eco omezuje otáčky motoru a zaručuje tak ještě větší úspory. Režim Speed Control udržuje konstantní rychlost jízdy stroje (ideální pro práci na velkých prostranstvích). Maximální přepravní rychlost manipulátoru činí 40 km/h.

Nový TF65.9 TCS170-HF je také vybaven systémem Adaptive Stability Control System (ASCS). Stroj je tak standardně dodáván s 10palcovým barevným LCD displejem v kabině, který zobrazuje dynamickou kontrolu stability a nákladu v reálném čase. Informace pocházejí ze zvedaného břemene, používaného příslušenství a indexu stability stroje.

Manipulátor využívá osvědčený hydrostatický pohon Merlo s EPD (Eco Power Drive). Zdroj foto - tisková zpráva Merlo
Manipulátor využívá osvědčený hydrostatický pohon Merlo s EPD (Eco Power Drive). Zdroj foto - tisková zpráva Merlo

Manipulátor je vybaven novým hydraulickým systémem. K dispozici je výkonné hydraulické čerpadlo 160 l/min. Nový model může být vybaven převodovkou MCVTronic (CVT plynulý pojezd).

Manipulátor využívá jednu z největších kabin na trhu. Je vyvinuta a vyrobena firmou Merlo. Komfort obsluhy dále zvyšuje patentované odpružení kabiny CS, které je součástí standardní výbavy.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Merlo

1) z podkladů Merlo


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.