Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový vzadu nesený žací stroj Kuhn FC 3515 D s prstovým kondicionérem

Zveřejněno: 3. 12. 2021

Kuhn doplňuje svou řadu žacích strojů s prstovým kondicionérem o nový vzadu nesený model s vertikálním skládáním do přepravní polohy a pracovním záběrem 3,50 m.

Vzadu nesený model Kuhn FC 3515 D s vertikálním skládáním do přepravní polohy a pracovním záběrem 3,50 m.

Žací stroj Kuhn FC 3515 D se skládá pod úhlem 126° pro maximální kompaktnost při přepravě a optimální vyvážení hmotnosti na zadních kolech traktoru.

Žací stroj Kuhn FC 3515 D je vybaven ocelovým prstovým rotorem DIGIDRY s převodovkou, který se dokonale hodí do náročných podmínek. Kondicionér s ocelovými prsty je velmi účinný u těžkých, dlouhých nebo starých pícnin, ale také se hodí pro krátké pícniny. Díky jeho vysoké kapacitě je tok materiálu velmi plynulý a rovnoměrný. Tato konstrukce přináší zároveň výhody nízkých energetických požadavků při zachování vysokého výkonu. Vzhledem k principu práce kondicionéru jsou výsledkem načechrané a provzdušněné rovnoměrné řádky. To přináší výhody rychlejšího a rovnoměrnějšího prosychání píce, což je důležité pro zachování energetických a nutričních hodnot. Díky možnostem nastavení parametrů samotného kondicionéru lze dosáhnout velmi kvalitních výsledků i při sečení jetele nebo vojtěšky. Se správným nastavením se nemusíte bát ztráty jemných lístků, ale můžete využít rychlého schnutí při zachování kvality píce.

Žací stroj Kuhn FC 3515 D je vybaven novou žací lištou OPTIDISC ELITE.
Žací stroj Kuhn FC 3515 D je vybaven novou žací lištou OPTIDISC ELITE.

Žací stroj Kuhn FC 3515 D je vybaven novou žací lištou OPTIDISC ELITE, která je známá svou robustností a kvalitou řezu za všech podmínek. Lišta je bezúdržbová a je standardně vybavena systémem pro rychlou výměnu nožů FAST-FIT. Žací stroj je dodáván s hydro-pneumatickým systémem odlehčení LIFT-CONTROL.

Pro farmy v kopcovitých oblastech nebo se středně velkými traktory je na přání k dispozici protizávaží na levé straně stroje KUHN. Tím se sníží nevyváženost při připojení k traktoru. V kombinaci s čelně neseným žacím strojem dosahuje stroj ještě vyššího pracovního výkonu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.