TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Organizátor veletrhu EIMA zuří. Změnu data konání veletrhu SIMA vnímá jako nepřátelský útok

Zveřejněno: 6. 4. 2019

Organizátor italského veletrhu EIMA téměř okamžitě zareagoval na oznámení, že se přesouvá datum konání francouzského veletrhu SIMA na listopad. Reakce byla negativní a přesunutí data je vnímáno jako nepřátelský útok, informovala o tom stránka farm-connexion.

Italský veletrh EIMA.

V návaznosti na změnu data konání francouzského veletrhu SIMA se organizátor italského veletrhu EIMA rozhořčil. SIMA se má nově konat v sudých letech v listopadu. Střídat se tak má s listopadovým veletrhem Agritechnica, který se koná v lichých letech. Změnu konání veletrhu SIMA potvrdila francouzská asociace výrobců zemědělských strojů AXEMA. Jenže SIMA se bude v roce 2020 konat ve stejné době, kdy italský veletrh EIMA. Jelikož má tento veletrh už 15 let pevně dané datum konání, organizátoři postup Francouzů vnímají jako schválnost.

Italové si myslí, že Francouzi chtějí veletrh EIMA oslabit, protože veletrh EIMA údajně navštěvuje více návštěvníků, než veletrh SIMA.

Organizátor EIMA - Alessandro Malavolti je také pohoršen nad tím, že se neuskutečnila žádná konzultace, zejména v rámci evropské asociace výrobců strojů CEMA.

Ani jeden z organizátorů veletrhů už nechce svá data měnit. Italští organizátoři odhadují, že dvě mezinárodní výstavy zároveň budou pro mnoho vystavovatelů prostě nezvládnutelné, a to zejména pro malé podniky, které tyto dvě akce využívají k prezentaci svých produktů.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Eima

1) čerpáno z farm-connexion.com

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.