Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Ovládání strojů přes tablet

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Před třemi lety, firma Claas, získala v Paříži zlatou medaili SIMA Innovation Awards za vývoj softwarové aplikace pro řízení strojů přes tablet. Co by ještě developerský projekt, dnes se software stal prodejním produktem, který může být použit celou řadou výrobců.

Claas

Nová aplikace s názvem „EASY on board App“ otevírá zcela nové provozní možnosti pro uživatele v komunikaci ISOBUS mezi zemědělským strojem a řidičem.

Tablety jsou již pro mnohé nezbytné v každodenním životně, ale i v tom profesním. Také v zemědělském sektoru jsou tablety dobrými pomocníky, ať už pro správu nejrůznějších dat nebo získávání aktuálních informací např. počasí. 

Claas, ale rozšiřuje použití těchto komerčních zařízení o novou softwarovou aplikaci, která ovládá zemědělskou techniku. Aplikace „EASY on board App“ prostřednictvím integrovaného ISO Universal Terminal (ISO UT) zobrazuje systém ISOBUS na tabletu, z kterého může být ovládána zemědělská technika, takže tablet slouží jako dotykový terminál. Tablet s aplikací „EASY on board App“ může být cenově efektivní alternativou pro ISOBUS terminál, který ho může plně nahradit.

Zemědělská technika musí být ale ISOBUS kompatibilní a tablet s aplikací „EASY on board App“ může být používán i ve strojích od jiných výrobců.

Aplikace je zdarma ke stažení v obchodě App Store. Uživatel aplikace si může nastavit i případné aktualizace softwaru, které jsou intuitivní a snadno ovladatelné. Zatím je aplikace určena pro operační systém Apple iOS8.

Od příštího roku bude možné pomocí této aplikace ovládat i nyní nově představené stroje od firmy Claas.

Autor: Claas
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.