TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pařezová fréza VOGT FSI B31 TRACK má poprvé hydraulicky poháněný frézovací kotouč

Zveřejněno: 29. 5. 2023

S profesionálními pařezovými frézami FSI je firma VOGT jediným výrobcem na trhu, který nabízí ucelený program pařezových fréz. Kromě ručně vedených a samojízdných fréz s benzinovými nebo naftovými motory jsou k dispozici také zařízení pro připojení k traktoru nebo bagru. Nyní VOGT rozšiřuje svou nabídku pařezových fréz o další model: B31 TRACK je samojízdná fréza na pařezy s pásovým podvozkem. Frézovací kotouč je poprvé poháněn hydraulicky.

Pařezová fréza VOGT FSI B31 TRACK má poprvé hydraulicky poháněný frézovací kotouč.

Frézy VOGT FSI na pařezy jsou určeny k frézování dřevěných pařezů, tj. k odfrézování nadzemní a podzemní části.

Model VOGT FSI B31 TRACK je poháněn benzínovým motorem KOHLER o výkonu 28 koní (20,6 kW) a díky své malé vnější šířce pouhých 740 mm se vejde do každé zahradní branky a úzkých průchodů. Velký rozsah otáčení (1 200 mm) umožňuje frézování velkých pařezů bez nutnosti přemístění stroje.

Výrobce VOGT používá u nového modelu místo běžného pohonu kol protiběžný pásový podvozek. Pásový podvozek umožňuje dobrou manévrovatelnost a vynikající pohyblivost v terénu. Nízké těžiště stroje umožňuje práci na svazích se sklonem až 36 stupňů. Systém AUTO BRAKE navíc zabraňuje nechtěnému pohybu stroje ze svahu.

Na rozdíl od ostatních pařezových fréz VOGT FSI s pohonem POWER-BELT je frézovací kotouč stroje VOGT FSI B31 TRACK poháněn hydraulicky. Důvody vysvětluje vedoucí výroby Henning Schmidt: „Díky optimálnímu vyladění hnacího ústrojí a speciálně navrženému pístovému motoru HEAVY-DUTY dosahujeme velmi vysoké účinnosti s překvapivě nízkými ztrátami výkonu. Díky koncepci hydraulického pohonu se nám podařilo postavit velmi kompaktní stroj, který se vyznačuje jednoduchou obsluhou a flexibilními možnostmi použití.“ Klínový řemen není třeba dotahovat ani vyměňovat, což snižuje náklady na údržbu a provoz na minimum. Při vysokých teplotách zajišťuje spolehlivý provoz integrovaný chladič oleje.

Velký kotouč POWER-CUT (Ø 470 mm) z oceli HARDOX nemá problém ani s velkými pařezy.
Velký kotouč POWER-CUT (Ø 470 mm) z oceli HARDOX nemá problém ani s velkými pařezy.

Velký kotouč POWER-CUT (Ø 470 mm) z oceli HARDOX nemá problém ani s velkými pařezy. Díky inovativní konstrukci se zjednodušuje odstraňování materiálu v blízkosti země a snižuje se potřebná námaha.

VOGT FSI B31 TRACK se ovládá pomocí otočné ovládací konzoly HIGH-PRECISION, která zaručuje optimální výhled na frézovací kotouč a pracovní plochu. Plně proporcionální, citlivé ovládání umožňuje plynulé nastavení rychlosti otáčení.

Díky nízkým nárokům na údržbu, intuitivnímu ovládání a snadné manipulaci je VOGT FSI B31 TRACK velmi zajímavý také pro půjčovny strojů. Úzká vnější šířka a protiběžný pásový podvozek umožňují použití téměř ve všech pracovních oblastech.

VOGT představí nový model pařezové frézy poprvé na letošním veletrhu Demopark v Eisenachu (stánek C-315).

Autor: Milan Jedlička
Foto: VOGT

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.