Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Ropa Keiler 2 DoubleSelect: Zvýšená účinnost separace v hrudovitých a kamenitých podmínkách sklizně

Zveřejněno: 22. 9. 2023

Ropa rozšiřuje své produktové portfolio o Ropa Keiler 2 DoubleSelect pro zvýšení výkonu separace na hrudovitých a kamenitých půdách. Tento bramborový kombajn má další trojitý UFK na Ježkovém pásu 2 se samostatným pásem příměsí a nastavitelnou třídicí plošinu vedle Ježkového pásu 3.

Bramborový kombajn Ropa Keiler 2 DoubleSelect se zvýšenou účinností separace v hrudovitých a kamenitých podmínkách sklizně.

Kromě nastavení výšky a úhlu této přídavné sestavy UFK bramborový sklízeče Ropa lze také samostatně nastavit rychlost dvojité a jednoduché řady UFK. Dřívějším oddělováním hrud a kamenů od sklizené plodiny se poškození brambor v dalším průběhu čištění výrazně snižuje a brambory se sklízejí ještě šetrněji. Alternativně může být každá jednotka UFK vybavena také rotačními kartáči (UBK).

Ropa Keiler 2 DoubleSelect přináší přesvědčivé výsledky díky výrazně zvýšenému výkonu mechanické separace, zejména na půdách s velkým množstvím hrud a kamenů, což zvyšuje rychlost sklizně a snižuje počet potřebných pracovníků.

Volitelné utužovací válce bramborového sklízeče Ropa Keiler 2 DoubleSelect pro drtič bramborové natě KS

U příležitosti Weuthen Potato Day a Potato Europe představí Ropa také své volitelné utužovací válečky pro zpevňování hrůbku pro drtiče bramborové natě Ropa KS. Ropa tak rozšiřuje své portfolio vybavení přidáním nové možnosti k časem prověřeným utužovacím pneumatikám.

Hlavní funkcí utužovacích válečků bramborového kombajnu Ropa Keiler 2 DoubleSelect pro zpevnění hrůbku spočívá v tom, že trhliny v horní části hrůbku jsou uzavřeny a hrůbek je znovu zpevněn, což zabraňuje zelenání brambor po drcení natě. Hrůbkové válečky jsou také na bocích hrůbku, což znamená, že kontaktní tlak nepůsobí selektivně, ale je rovnoměrněji rozprostřen po celé ploše hrůbku.

Obecně tato nová možnost bramborového kombajnu Ropa Keiler 2 DoubleSelect pomáhá zachovat strukturu hrůbku a zajišťuje vysokou kvalitu sklizené plodiny.