AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Samson představuje sací rameno do předního závěsu

Zveřejněno: 29. 1. 2018

jedná se o zcela nový typ stroje v sortimentu společnosti Samson. FAP je sací rameno určené pro zavěšení do předního závěsu traktoru.

Sací rameno FAP

Sací rameno slouží k naplnění cisterny, kterou traktor táhne. Sací rameno je samozřejmě vybaveno výkonným čerpadlem. Podle společnosti Samson Agro, umožňuje systém FAP snadné naplnění cisterny z přívozní soupravy.

Cisterna Samson s aplikátorem v zadním závěsu a traktor vybavený předním sacím ramenem, představuje nákladově efektivní řešení. Při jízdě po poli přímo k přívozní soupravě se značně snižuje poškození plodin. Navíc aplikátor v zadní části cisterny může být stále v pracovní poloze. Samson tvrdí, že se tím zvýší účinnost a minimalizuje opotřebení.TIP: Kotte vyvinulo nový systém plnění cisteren

Automatické funkce

Zařízení FAP lze provozovat pomocí terminálu SlurryMaster 8000. Řada automatických funkcí zajišťuje ovládání systému a usnadňuje práci řidiči. Odstředivé čerpadlo se automaticky zastaví, jakmile je cisterna plná - 7 500 l/min. Další funkce může zajistit, že se automaticky aktivuje čerpadlo, když je FAP v pracovní poloze.

Samson Agro tvrdí, že systém FAP je navržen se zaměřením na pohodlí a bezpečnost. Sací rameno je namontováno na pravé straně tak, aby měl řidič dobrou viditelnost. Integrované osvětlení je dobře chráněno a poskytuje optimální osvětlení. Plně integrovaný úložný prostor poskytuje rychlý přístup k nástrojům. K dispozici jsou integrovaná zrcátka a kamerové systémy. S hmotností 980 kg je systém FAP velmi stabilní. Pokud chcete větší hmotnost na předním závěsu, je možné namontovat závaží pod spodní část systému FAP. FAP lze demontovat bez nářadí.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Samson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.