Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Schäffer u menšího Hofladeru poprvé použije elektronický pohon pojezdu

Zveřejněno: 14. 10. 2018

Schäffer představí nový nakladač Hoflader 2630 na letošním veletrhu EuroTier (13-16 listopadu 2018). Nový nakladač má nabídnout více efektivity a potěšení z jízdy. Efektivita také hrála důležitou roli ve vývoji. Účinnost stroje by se tak mohla oproti předchozímu modelu zlepšit. Poprvé v této velikosti stroje je použit elektronický pohon pojezdu, který zajistí větší jízdní komfort a nižší provozní náklady.

Nakladač udržuje konstantní otáčky automaticky a nezávisle na otáčkách motoru, což se hodí při práci se zametacím kartáčem.

Hoflader 2034, speciálně vyvinut do zemědělského nasazení, je velmi oblíben u malých a středních zemědělských podniků. Letos se dočkal nástupce v podobě modelu 2630.

Tříválcový motor Kubota o objemu 1,7 l poskytuje výkon 25 koní a kombinuje koncept vysokého pracovního tlaku s elektronicky řízeným pohonem. Díky vysokému pracovnímu tlaku (510 bar) lze snížit potřebné množství oleje pro pohon a pracovní hydrauliku – tím se zvýší efektivita stroje a úspornost. Nejvýraznější výhodou je rychlá akcelerace na 20 km/h. Zde kardanový hřídel zajišťuje přenos síly na přední nápravu, čímž je zajištěna vysoká smyková síla. K dispozici jsou také přepracované nápravy, které díky své přizpůsobené převodové rychlosti dále zvyšují účinnost pohonu a tím snižují spotřebu paliva.

Dobrý jízdní komfort dále zajišťují systémy High Traction Force (HTF) a Schäffer Power Transmission (SPT). HTF je automatický systém, díky kterému, například, není zapotřebí přeřazovat na první rychlostní stupeň při vjezdu do hromady.

Systém Schäffer Power Transmission (SPT) se zase osvědčil u větších modelů Schäffer a je tedy poprvé použit také u tohoto menšího modelu. Hydraulika pohonu je přizpůsobena momentovým charakteristikám vznětového motoru. Pro řidiče existuje řada výhod: provozní náklady jsou sníženy, protože účinnost je zvýšena a spotřeba paliva je snížena. Volitelně dostupný potenciometr přebírá úkol tempomatu. Nakladač udržuje konstantní otáčky automaticky a nezávisle na otáčkách motoru, což se hodí při práci se zametacím kartáčem.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Schäffer

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.