Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Skupina Schumacher rozšiřuje své portfolio výrobků o hydraulické nůžky na větvě

Zveřejněno: 20. 2. 2023

Skupina Schumacher rozšiřuje své portfolio výrobků o hydraulické nůžky na větvě. Se třemi modely Schumacher KM-S, KM-L a KM-X jsou nyní k dispozici tři výkonné hydraulické nůžky na větve a nůžky na živý plot, které lze flexibilně používat na nejrůznějších hydraulických ramenech, jako jsou například ramena traktorů s čelním nakladačem nebo bagry.

Hydraulické nůžky na větvě Schumacher KM-X.

Schumacher KM-S je standardní model s individuálně přizpůsobeným pracovním záběrem od 1,2 do 3 metrů a je určen pro větve silné až 3 cm. Kompaktní model Schumacher KM-L s pracovní šířkou 1,2 nebo 1,65 metru je díky své hmotnosti pouhých 40 kg vhodný i pro menší vozidla. Na horním konci stupnice je vysoce stabilní model Schumacher KM-X, určený pro výložníky bagrů nebo jiných těžkých komunálních vozidel; s pracovním záběrem 1,7 až 2,4 metru dokáže čistě řezat i větve o průměru až 6 cm. Tyto tři modely jsou vyvíjeny a vyráběny pod vlastní značkou EWM skupiny Schumacher.

Hladký, čistý řez bez rozdrcení pahýlů větví je nezbytným předpokladem pro to, aby dřeviny vyrašily šetrně a bez výrůstků, zatímco houby a další škůdci jen stěží najdou místa vstupu do rostlin. K tomuto účelu se u strojů Schumacher KM-S a KM-L používají osvědčené nože ProCut s horním ozubením. Zatímco model Schumacher KM-L je vybaven kompaktním pohonem C-Drive, který je určen i do vlhkých podmínek, modely Schumacher KM-S a KM-X jsou vybaveny pohony Pro-Drive. Nejvýkonnější model KM-X je navíc vybaven noži AxeCut s oboustrannými břity, které v kombinaci s robustními dvojitými prsty AxeCut se speciálním ozubením zajišťují bezpečné uchopení a čistý řez i silnějších větví.