Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Slavnost nejen pro zemědělce, Země Živitelka 2019 již brzy otevře návštěvníkům své brány

Zveřejněno: 16. 8. 2019

Ve dnech 22.8. a 27.8. 2019 se bude konat na výstavišti v Českých Budějovicích výstava zaměřená na zemědělskou techniku a technologie využívané v rostlinné a živočišné výrobě, dále bude k vidění i lesnická technika a vše s ní spojené. 115 697 návštěvníků, více než 560 vystavovatelů, 15 ha výstavní plochy a více než 20 zúčastněných zemí - to je Země Živitelka!

Jedním z největších taháků je výstava nejmodernější zemědělské techniky.

Na své si tedy přijdou nejen myslivci, kteří kromě techniky mohou též vidět lovecké zbraně. Nedílnou součástí tohoto oboru je i myslivecké oblečení, které si lze na stáncích přímo zakoupit. Pokud Vás neláká ani jeden z uvedených oborů a nepatříte mezi nadšence strojů, lze zavítat na volné plochy, kde se dostanete do světa zvířat. U nich se dá krásně relaxovat, ale též se přímo u jednotlivých vystavovatelů dozvědět více informací týkajících se například vhodné výživy, která předurčuje zdraví a kvalitu života jednotlivých zvířat.

Otevírací doba výstavy je kromě posledního dne stejná: Od čtvrtka 22.8. až do pondělí 26.8. je otevřeno pro veřejnost od 9 h – 18 h, v úterý 27.8. od 9 h – 17 h. Po celou dobu konání výstavy se mohou návštěvníci pravidelně občerstvovat jídlem a pitím a to přímo v areálu.

V případě, že máte děti a zvažujete s nimi účast na této akci, tak ze své vlastní zkušenosti doporučuji je vzít sebou. I na ně je z řad pořadatelů pamatováno. To například tak, že jsou pro ně vyhrazeny třeba naučné stezky, živé farmy, lesní školky, další aktivity, a navíc se mohou s doprovodem rodičů podívat a zároveň si sednout například do traktorů a poslechnout si, jak vše na farmě ve skutečnosti funguje.

Redakce Agroportal24h se již tradičně na tuto výstavu vypraví, takže se můžete těšit na reportáž a fotografie.

Kompletní doprovodný program na každý den, seznam vystavovatelů a ceny vstupného naleznete na oficiálních webových stránkách výstavy Země živitelka.

Pokud se vydáte na výstavu autem, je na silnicích ve městě České Budějovice potřeba sledovat dopravní značení s názvem "Výstaviště". „V průběhu konání agrosalónu Země živitelka je areál Výstaviště z kapacitních důvodů pro vjezd veřejnosti uzavřen. K parkování osobních automobilů nebo autobusů jsou nicméně návštěvníkům k dispozici vyhrazené parkovací plochy v dobré docházkové vzdálenosti Výstaviště. Parkování je možné v čase 6.00 – 18.30 hodin. Poslední den výstavy 27. 8. 2019 do 17.30 hodin. Parkovné na den pro osobní auto je 120 Kč, pro dodávku a autobus 180 Kč a pro motorku 60 Kč. Tyto ceny a časy jsou pouze na parkovacích plochách Výstaviště České Budějovice, a.s., kde se platí předem při vjezdu. Návštěvníkům Země živitelky doporučujeme využívat k parkování pouze parkovací plochy Výstaviště České Budějovice, popř. parkovací plochy na NÁPLAVCE pod Dlouhým mostem, kde můžeme garantovat výše uvedené ceny. S ohledem na každoročně vysokou návštěvnost Země živitelky je nicméně potřeba počítat s velkou obsazeností parkovacích ploch a problematičtějším hledáním volných parkovacích míst,“ uvádí pořadatelé výstavy.

Nejsnadnější a nejpohodlnější variantu dopravy do areálu Výstaviště pro návštěvníky, přijíždějící do Českých Budějovic autobusem nebo vlakem, představuje využití českobudějovické MHD. Přímo k areálu Výstaviště zajíždějí od autobusového a vlakového nádraží linky č. 1, 3, 21 a 53 (noční linka).

Autor: Věra Hejhálková, DiS., Výstaviště České Budějovice a.s.
Foto: Výstaviště České Budějovice a.s.

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.