50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Spirit vstupuje do nové generace. Na souvrati dokáže postupně zvedat sekce

Zveřejněno: 9. 10. 2018

Švédský Väderstad dnes představil novou generaci pneumatického secího stroje Spirit 600-900C. S novým designem, novou hydraulikou a inovativním řídicím systémem založeným na iPadu Väderstad E-Control, vstupuje Spirit do nové generace. Secí stroj bude k dostání ve třech pracovních šířkách 6,0 8,0 a 9,0 m. Se čtyřmetrovou verzí se už nepočítá.

Väderstad Spirit 600-900C

Největší novinkou je nový hydraulický systém, který spolupracuje s řídicím systémem Väderstad E-Control. Tento systém umožňuje snadné nastavení tlaku secích botek a předních sekcí na zpracování půdy – a to pohodlně z kabiny traktoru.

Díky ISOBUS kompatibilitě a GPS řízení lze dálkově ovládat sekce. Systém též umožňuje dálkové nastavení a kalibraci, stejně jako monitorování a řízení v reálném čase. Stisknutím tlačítka je možné nastavit pracovní hloubku, měnit rychlost nebo přesnost výsevu.

Sekvenční řízení

Pro kvalitní a přesný výsev i na souvratích je nová generace Spiritu vybavena automatickým sekvenčním řízením. To znamená, že na souvrati se zvedají/spouští nejrůznější sekce secího stroje postupně. Díky optimalizaci této automatické sekvence zvedání a spouštění je přesnost výsevu zvýšena.

Nový Spirit 600-900C bude mít světovou premiéru na zemědělském veletrhu Agromek v Dánsku a bude se vyrábět od listopadu 2018.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Väderstad

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.