AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Společnost STS Olbramovice překročila plán objemu tržeb o desítky procent. V klíčovém segmentu krmných, nastýlacíh a míchacích vozů si na českém trhu drží dominantní postavení

Zveřejněno: 29. 12. 2022

Společnost STS Olbramovice dlouhodobě drží v klíčovém segmentu krmných, nastýlacíh a míchacích vozů na českém trhu dominantní postavení. Klíčovým exportním trhem jsou země Evropské unie, zejména pak Norsko, Německo, Polsko, Slovensko a Rakousko. Společnost zveřejnila výsledky hospodaření za loňský rok ve veřejně dostupné výroční zprávě.

Krmné a nastýlací vozy STS KAMZÍK jsou nadále ze strany zemědělců žádanými výrobky.

Obrat společnosti STS Olbramovice v roce 2021 činil 124,7 mil. Kč. Společnost zaměstnává 48 lidí. Společnosti se podařilo splnit náročný plán objemu tržeb a ve srovnání s rokem 2021 jej překročit o 30 %.

Krmné a nastýlací vozy STS KAMZÍK jsou nadále ze strany zemědělců žádanými výrobky. I přes mírný pokles v počtu dodaných vozů v prvním pololetí se společnosti v tom druhém podařilo prodat stejný počet jako v předchozím roce a tím jejich produkci stabilizovat. Jedná se sice již o starší koncepci stroje, ovšem společnost ji oživuje mnoha inovacemi a možnostmi individuálních úprav na přání zemědělců. Společnost by chtěla v dalších letech doplnit na tento vůz některé moderní prvky používané při dávkování krmiv, konkrétně například tenzometrické váhy, radiové ovládání a další vymoženosti používané u prémiových krmných vozů.

Dalším významným produktem společnosti jsou rozdružovače značky ROMET. Jedná se o pracovní stroj, jehož tržní potenciál v posledních i dalších letech nejen díky dotacím výrazně poroste. ROMETY v roce 2021 obstály v boji se silnou konkurencí, a to především díky jejich kvalitě, dobrému poměru cena výkon a mezi konkurencí nejširší paletě variant na výběr. Společnosti se podařilo úspěšně dokončit proces globální homologace řady ROMET. V roce 2021 společnost intenzivně pracovala na vývoji a testech nového vrcholného modelu ROMET TWIN II a chystá také novinku v podobě nabídky plynulého ovládání rychlosti příčného dopravníku na rozdružovači ROMET PAS.

Společnost STS Olbramovice plánuje robotizovat sériovou výrobu drobných strojů. Společnosti se v roce 2021 podařilo sjednat v rámci kooperační výroby řadu nových projektů. Úspěšně byl například realizován dlouhodobý kontrakt na sériovou výrobu návěsných trailerů.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: STS Olbramovice

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.