AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Stabilita, pohodlí a bezpečnost na farmě s kolovým nakladačem GIANT G1500

Zveřejněno: 17. 2. 2020

Dva nové kompaktní kolové nakladače od TOBROCO-GIANT nabízí výkon a všestrannost v kombinaci s nižšími provozními náklady a spotřebou paliva. Oba modely, ať už standardní G1500 či stejný typ ve verzi X-TRA, patří ke strojům s kolovými hydromotory určenými k zajištění vysoké stability, manévrovatelnosti a produktivitě.

Nakladač GIANT G1500

Nakladač G1500 je poháněn dieselovým motorem o výkonu 26 koní, bez oxidačního katalyzátoru DOC a filtru pevných částic DPF. Motor splňuje aktuální emisní předpisy. Pro zajištění výkonu a pohodlí vybavil výrobce TOBROCO-GIANT své nakladače čtyřmi vysokovýkonnými kolovými hydromotory a uzávěrkou diferenciálu. Tato pohonná jednotka poskytuje maximální trakci, spoustu tažné síly a plynulý pohyb v každé situaci, a to při nižších provozních nákladech a nižší spotřebě paliva.

Navzdory svým kompaktním rozměrům a nízké provozní hmotnosti mají standardní nakladače G1500 nosnost 1 040 kg a výšku zdvihu 2,56 m. Model G1500 X-TRA má průjezdnou výšku 1,95 m, výšku zdvihu 2,07 m a uzvedne až 1 500 kg! Standardní šířka 89 cm u modelu G1500 a 110 cm u modelu G1500 X-TRA umožňuje práci v uzavřeném prostoru, na úzkých cestách nebo v místech s omezeným prostorem.

Při manipulaci s těžkými břemeny má nakladač stále mimořádnou stabilitu díky hydromotorům kol, které snižují těžiště stroje. Pro větší produktivitu je možné nakladače vybavit patentovaným systémem Stabilo, který zamyká kloub, nebo odpružením ramene. Obě možnosti nabízejí zvýšenou bezpečnost a pohodlí, protože napomáhají absorbovat rázy vzniklé během provádění prací.

Bezpečnost a pohodlí

Nakladače jsou standardně vybaveny bezpečnostní střechou. Volitelně pak může být střecha přestavěna na skládací bezpečnostní nebo na plnohodnotnou kabinu. Všechny bezpečnostní střechy a kabiny zajišťující vynikající výhled do všech stran, byly důkladně testovány nezávislým orgánem a jsou mezinárodně certifikovány v oblasti bezpečnosti ROPS/FOPS.

Typickým znakem nakladačů TOBROCO-GIANT, které na český trh dodává společnost Vitaltech, je v oblasti pohodlí velmi příjemná sedačka. Prostorné pracovní prostředí je doplněno plynulým provozem, ergonomickým joystickem a sloupkem řízení, který lze nastavit do různých směrů. To vše umožňuje bezpečnou a efektivní práci se strojem i po dlouhou, ničím nepřerušovanou dobu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Vitaltech