Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Tato cisterna se svérázným zjevem vážně existuje. Zanedlouho přijde i pásová verze

Zveřejněno: 28. 3. 2018

Italský výrobce Bertuola má ve svém výrobním programu vzhledově svérázně pojaté cisterny. Podle získaných informací má přijít na trh i plně pásová cisterna.

Stoletý italský výrobce Bertuola vyrábí aplikační cisterny, návěsy, rozmetadla a přepravníky. Všechny vyráběné stroje mají klasický design, nic, co by se odlišovalo od konkurence. Až tedy na jeden model, a to aplikační cisterny, kterou můžete vidět na fotografii. Tuto cisternu výrobce nabízí už přes čtyři roky.  Jak je z prvního pohledu patrné, její design firma pojala netradičně.

Tuto cisternu výrobce nabízí s objemem nádrže 20 000 litrů, se třemi nápravami s hydraulickým zavěšením. První a třetí nápravu lze zvednout. Nechybí ani regulace tlaku v pneumatikách či zadní závěs pro aplikátory na zapravení kejdy. V Itálii je také nabízena verze se čtyřmi nápravami a objemu 27 000 litrů. V plánu je uvést na trh i model Bertuola Tank Tracks s pásovými jednotkami, který bude prodáván na severoamerickém trhu a nabídne objem 28 000 - 35 200 litrů.

Futuristická nádrž je z plastu, má nízko těžiště a je lehčí, což přináší lepší stabilitu celé cisterny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Bertuola

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.