Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Teleskopické manipulátory Bobcat se představí u příležitosti soutěže Orlický sekáč

Zveřejněno: 3. 5. 2019

Letošní ročník soutěže sekáčů v kosení louky s názvem Orlický sekáč doplní též ukázky nejmodernější techniky. Ne sice žací, ale manipulační. Návštěvníci tak kromě zručných soutěžících uvidí například novinku mezi teleskopickými manipulátory – Bobcat TL43.80HF AGRI.

Nejvhodnějším oděvem sekáčů je kroj, nebo alespoň jeho části, historický pracovní oděv a podobně.

Akce Orlický sekáč si za dobu svého konání získala spoustu příznivců a její popularita překročila i hranice naší země. Možná i kvůli tomu, že nejde pouze o vlastní soutěž v sekání, ale i o vzpomínku na těžkou práci našich předků, oslavu venkova a propagaci regionálního zemědělství. Start letošního jubilejního 10. ročníku je v sobotu 1. 6. 2018 od 8.00 v obci Nebeská Rybná. Turisté a návštěvníci Orlických hor obec znají především pro svoji dominantu – kostel sv. Filipa a Jakuba, pro ostatní uveďme, že ji najdou asi 4 km severozápadně od města Rokytnice v Orlických horách.

Bobcat TL43.80HF AGRI

Též společnost Bobcat, která na akci představí vybrané teleskopické manipulátory, má zajímavou historii. Její stroje loni oslavily 60 let a za zmínku stojí i fakt, že počínaje rokem 2007 se otevřením výrobního závodu v Dobříši, prvního závodu společnosti Bobcat vyrábějícího kompaktní nakladače a rýpadla mimo území USA, začíná psát i česká stopa.

Bobcat TL43.80HF v provedení AGRI pro zemědělský segment
Bobcat TL43.80HF v provedení AGRI pro zemědělský segment

Teleskopický manipulátor TL43.80HF představuje díky své odolnosti a vysoké produktivitě ideální řešení pro zemědělský segment. Stroj vážící 8 tun nabízí nosnost 4300 kg, výšku zdvihu 7505 mm a čelní dosah 4022 mm. Prémiová verze AGRI je vybavena řadou funkcí, které zvyšují komfort a výkon.

Včetně zmíněného modelu TL43.80HF dnes Bobcat nabízí ucelenou řadu pevných teleskopických manipulátorů pokrývajících maximální nosnost od 2,6 do 4,3 tun a výšku zdvihu od 6 do 18 m. Všechny „teleskopy“ Bobcat jsou navrhovány v Evropě a vyráběny v továrně ve Pontchâteau, Francie.

Budete-li mít možnost, určitě se přijďte v sobotu 1. 6. 2019 do Nebeské Rybné podívat!

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Bobcat, archiv pořadatele

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.