50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Tržby Kuboty vzrostly, dařilo se ve všech odvětvích

Zveřejněno: 3. 3. 2020

Tržby koncernu Kubota (Kverneland, Great Plains, divize pohonných jednotek atd.) včetně divize stavebních strojů vzrostly o 2,9 % na 14,3 miliardy USD, což představuje téměř 82 % celkových tržeb.

Traktor značky Kubota

Více než dvě třetiny loňských příjmů pocházely mimo domovské Japonsko. Kubota nejvíce stavebních strojů a traktorů prodává v Severní Americe. Z evropských trhů nejvíce vede Francie a Německo.

Situace v Asii byla „neutrální“. Prodeje sklízecích mlátiček stagnovaly. Prodej zemědělských strojů ale v Thajsku vzrostl. Sucho se pak podepsalo na poklesu poptávek po traktorech v Austrálii.

Co se budoucnosti týče, Kubota nadále očekává nárůst – zejména v oblasti zemědělských a stavebních strojů v Severní Americe a Asii. „Strašákem“ ale může být šířící se koronavirus. Podle Kuboty je ale obtížné odhadnout negativní dopad.

Ze společnosti Kubota v poslední době přišlo mnoho nových zpráv. Představena byla nová řada traktorů M6002, oznámen byl vývoj elektrického traktoru a firma představila i koncept traktoru. Publikovali jsme i informaci o tom, že na rozvojových trzích budou traktory Farmtrac v barvách Kuboty.

Autor: Kubota
Foto: Kubota

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.