50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Unikly fotky nové sklízecí mlátičky John Deere řady S se dvěma rotory

Zveřejněno: 23. 8. 2018

Pomalu, ale jistě se začínají na sociálních sítích objevovat fotografie z testování nové sklízecí mlátičky John Deere. Podle nových neoficiálních informací se má jednat o novou řadu S s řadou inovací.

Jak je vidět, změní se i lehce design.

Nejvíce podrobné fotografie na svém facebookovém profilu zveřejnil jistý Paul le Roch s informacemi, že nová sklízecí mlátička John Deere řady S bude vybavena dvojicí rotorů. Dále ji bude možné osadit novým pásovým podvozkem, který pro John Deere exkluzivně vyrábí Soucy Track (bylo ho možné také vidět letos na jedné z předváděcích sklízecích mlátiček John Deere společnosti Strom Praha). Další novinkou prý má být nový adaptér.

Sklízecí mlátička se údajně testuje jak v USA, tak Evropě.

Jak je to u dosavadních sklízecích mlátiček John Deere řady S?

„Sklízecí mlátičky řady S700 sází na koncepci jednoho rotoru o velkém průměru, díky které nabízí maximálně možnou šetrnost k zrnu při maximální průchodnosti. Od roku 2012 se tato koncepce ještě více přizpůsobila evropským podmínkám díky rotoru Variable Stream. I přes vysokou separační kapacitu nabízí tento rotor šetrný přístup ke slámě. Dávno již tak neplatí, že axiál = nepoužitelná sláma. Pro ty, kteří naopak potřebují co nejjemněji posklizňové zbytky nadrtit, nabízí mlátičky řady S700 nejlepší poměr počtu nožů na šířku mlátičky (100 nožů/1,4 m) na trhu. Po sedmi letech každoročních průběžných vylepšení je tu nový model S700, který se nyní ještě více soustřeďuje na komfort obsluhy a možnosti automatických systémů,“ píše společnost Strom Praha na svých webových stránkách.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Paul le Roch

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.