50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vervaet vyvinul novou převodovku pro samojízdné aplikátory Vervaet Hydro Trike

Zveřejněno: 3. 4. 2019

Od roku 2020 bude na trh uváděna zbrusu nová převodovka VSG-Drive. Převodovku a nový motor dostanou standardně všechny samojízdné aplikátory řady Hydro Trike od nizozemského výrobce Vervaet.

Samojízdný aplikátor Vervaet.

Samojízdné aplikátory Hydro Trike a Hydro Trike XL od holandského výrobce Vervaet budou od roku 2020 osazeny novým motorem DAF (Paccar) MX390 o výkonu 530 koní. Motor DAF produkuje nižší emise sazí a oxidů dusíku, a tak splňuje nejnovější emisní normu Euro 6. Důležité ovšem je, že motor pracuje v nižších otáčkách. Výsledkem má být úspora paliva až o 10 % oproti současnému nastavení motoru.

Převodovka má i své nové logo.
Převodovka má i své nové logo.

Nová variabilní automatická převodovka se skládá ze dvou hydromotorů. Přední kolo bude i nadále poháněno variabilním hydraulickým systémem. Na základě důkladného výzkumu dospěl Vervaet k závěru, že je to nejlepší způsob, jak zajistit, aby stroj produkoval optimální výkon pro všechna tři kola současně. Kombinace čistě mechanického a hydraulického výkonu v minulosti v praxi často zklamala. A co víc, Vervaet chtěl i nadále garantovat nízkou cenu a vysokou životnost.

Převodovka VSG-Drive umožňuje dosáhnout rychlosti až 40 km/h na silnici při pouhých 1200 ot/min.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Vervaet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.