Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Výroba strojů Holmer běží přesně podle plánu

Zveřejněno: 22. 5. 2020

Výroba samojízdných sklízečů cukrové řepy Holmer Terra Dos T4 byla včas zahájena na začátku května 2020. V Holmeru, na rozdíl od mnoha jiných výrobců zemědělských strojů, nedošlo k žádnému přerušení výroby kvůli pandemii koronaviru COVID-19. Všechny nosiče Terra Variant byly včas vyrobeny, montážní hala přestavěna a montáž sklízečů zahájena.

Výrobní závod Holmer

V Holmeru nedochází k problémům kvůli chybějícím dílům, protože důležité komponenty, jako jsou motory MTU nebo nápravy německé firmy Kessler, jsou po celou roční výrobu uloženy v centrálním skladu v Schierlingu. Holmer si hodně komponentů vyrábí sám, takže je méně závislý na externích dodávkách. Většina dodavatelů komponentů se navíc nachází v okruhu asi 100 km od výrobního závodu, takže plánované dodávky dorazily včas. Noví majitelé čekající na svůj stroj se podle firmy Holmer nemusí obávat toho, že by se dodávka zpozdila. Budou tak bez problémů na sklizňovou sezónu 2020 připraveni.

Za účelem ochrany zaměstnanců před COVID-19 byla v posledních týdnech provedena ve firmě Holmer řada hygienických opatření – například práce ve střídavých směnách, používání masek či a dezinfekčních prostředků. Opatření jsou účinná, zatím nebyl infikován žádný zaměstnanec.

Holmer je lídrem na světovém trhu samojízdných sklízečů cukrové řepy. Výrobní závod Eggmühl opustilo již 4 000 kusů sklízečů – takového čísla podle firmy žádný jiný výrobce nedosáhl.

Holmer vyrábí sezónně – na podzim a v zimě se vyrábí nosiče Terra Variant a na jaře a v létě se vyrábí sklízeče řepy a čističe řepy. Všechny stroje jsou vyrobeny na zakázku a přímo konfigurovány podle objednávky koncového zákazníka. Tento způsob výroby zkracuje dobu montáže a zaručuje nejvyšší kvalitu.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Holmer

1) z podkladů Holmer

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.