Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Wacker Neuson hlásí rekordní prodeje. Stroje Kramer a Weidemann zdraží

Aktualizováno: 21. 5. 2018

První čtvrtletí zahájil koncern Wacker Neuson velmi úspěšně. Hlásí nárůst prodeje o víc než devět procent na 371 milionů eur.

Koncern Wacker Neuson zastřešuje stejnojmenné stroje a také Kramer a Weidemann.

Tržby se zvýšily ve všech odvětvích a státech, kde koncern působí. Za zvýšení prodejů může vysoká poptávka po stavebních strojích na evropském a severoamerickém trhu, jakož i dobrý vývoj značek Weidemann a Kramer v zemědělství.

Výzvou je pro výrobce strojů Wacker Neuson, Weidemann a Kramer současná napjatost některých dodavatelů. Dodavatelé totiž nejsou schopni dostatečně rychle dodat stroj konečnému majiteli.

V Evropě, kde skupina dosahuje největšího podílu svého obchodu (72 %), se tržby v prvním čtvrtletí roku 2018 zvýšily o 8 procent na 268 milionů eur. Růst tržeb v Americe byl ještě silnější než v Evropě: tržby se zvýšily o 13 procent na 92 milionů eur.

Ve Spojených státech je největší poptávka po stavební technice pod značkou Wacker Neuson, obzvláště po smykem řízených nakladačích. Prodej v regionu Asie a Tichomoří se zvýšil o 16 procent na 11 milionů eur. I Čína zažívá rozvoj, tam koncern Wacker Neuson zahájil sériovou výrobu minibagrů v lednu 2018.

Od 1. července 2018 koncern Wacker Neuson zdraží všechny vyráběné stroje všech značek (Wacker Neuson, Weidemann a Kramer).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Wacker Neuson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.