Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Žací stroj Kuhn GMD 8730 je zaměřen na ergonomii a snadné ovládání

Zveřejněno: 4. 2. 2020

Požadavky poskytovatelů zemědělský služeb a větších zemědělských podniků na žací trojkombinace jsou stále náročnější. Jedním z požadavků je ergonomie a snadné ovládání. Kuhn proto nabízí inovované diskové žací stroje GMD 8730.

Žací stroj Kuhn GMD 8730

Diskový žací stroj Kuhn GMD 8730 se podle výrobce vrací do centra pozornosti s mnoha vylepšeními, která usnadňují ovládání a zvyšují kvalitu práce. Pracovní šířka žací trojkombinace je o několik centimetrů větší, aby dosáhla maximální šířky 8,80 m v závislosti na vybraném překrytí. Žací stroj využívá nejnovější rám a žací lištu - provedení OPTIDISC ELITE nabízí zvýšený přesah a vodorovnější úhel sečení, který odstraňuje zvlnění, které je někdy viditelné bezprostředně po sečení. Tato nová konstrukce žací lišty také umožňuje lepší chování za mokra a v těžších podmínkách.

Žací stroj standardně využívá nože FAST-FIT. Je-li žací stroj využíván intenzivně, je možné volit ochranu disků, což účinně přispívá ke snížení nákladů na údržbu v dlouhodobém horizontu. Žací stroj lze vybavit bočními kryty FLEXPROTECT, které jsou vyrobeny z polyethylenu. To znamená, že se po nárazu na překážku zdeformují, ale po uvolnění zatížení se vrátí zpět do původního tvaru.

Zadní žací jednotky GMD 8730 se mohou nezávisle vychýlit do stran - pro zvýšení komfortu při práci v terénu. Žací stroj lze kombinovat s čelními žacími stroji o záběru 3,10 nebo 3,50 m.

Kuhn GMD 8730 lze skladovat rovně nebo ve svislé poloze, což šetří místo díky standardně dodávaným zatahovacím parkovacím stojanům. Díky své nízké hmotnosti se perfektně hodí pro traktory o výkonu 120 - 130 koní.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Kuhn

1) čerpáno z materiálů Kuhn


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.