Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Zbrusu nový MAJOR HS, vánoční dárek od Zetoru

Aktualizováno: 29. 12. 2016

Do Vánoc zbývá ještě několik dní, společnost ZETOR TRACTORS a.s. však již nyní nadělila zemědělcům a farmářům předčasný dárek. Představila zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.

Zetor

Do Vánoc zbývá ještě několik dní, společnost ZETOR TRACTORS a.s. však již nyní nadělila zemědělcům a farmářům předčasný dárek. Představila zbrusu nový model traktoru nazvaný MAJOR HS. Nový stroj rozšiřuje modelovou řadu MAJOR, a splňuje tak požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají u této kategorie strojů větší komfort a nízké provozní náklady.

Modelová řada MAJOR byla uvedena na trh v roce 2013. Okamžitě od svého uvedení se stala u zákazníků jednou z nejoblíbenějších, a to díky konstrukční jednoduchosti, univerzálnosti stroje, spolehlivosti, odolnosti a nízkým provozním nákladům.

„Modelová řada Major dosud nabízela jen jeden typ stroje se čtyřválcovým motorem a výkonech

61 nebo 76 koní. Mechanická převodovka s 12 rychlostmi vpřed a 12 vzad, maximální rychlostí

30 km/h a mechanická hydraulika s ručním ovládáním dělala MAJOR jednoduchým, ale odolným pomocníkem při práci,“ říká Robert Todt, obchodní a marketingový ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR v prosinci letošního roku rozšiřuje modelovou nabídku a na trh uvádí nový stroj nesoucí označení MAJOR HS. Stávající model MAJOR bude nově označován jako MAJOR CL.

Nový MAJOR HS využívá osvědčený a prověřený čtyřválcový motor se zdvihovým objemem 2,9 litrů a výkonem 76 koní. Základní inovací stroje je převodovka o rozsahu 24 rychlostí vpřed a 12 rychlostí vzad. Čtyři stupně převodovky jsou doplněny třemi skupinami a dvoustupňovým násobičem krouticího momentu (PowerShift). MAJOR HS je navíc vybaven hydraulickým reverzorem (PowerShuttle), který umožňuje změnu směru jízdy i pod zatížením. Maximální rychlost nového stroje je o 10 km/h vyšší oproti základnímu modelu CL a dosahuje 40 km/h. Minimální rychlost je pak 0,5 km/h. V pracovním rozsahu od 4 do 12km/h nabízí MAJOR HS 6 rychlostních stupňů. Stroj dále disponuje hydraulikou s mechanickou regulací, která se vyznačuje nadstandardně vysokou zvedací silou (až 33 kN, 3300 kg), ale i plynulou regulací spouštění, včetně funkce uzamknutí hydrauliky v transportní poloze.

Kabina stroje poskytuje obsluze již tradičně dostatek prostoru a místa. Díky novému sloupku řízení, který je polohovatelný ve dvou směrech společně s volantem, nové přístrojové desce a novému pohodlnějšímu sedadlu s horizontálním natáčením, je práce se strojem mnohem komfortnější. Ovládací prvky stroje v kabině jsou umístěny tak, aby vyhovovaly obsluze a byly jednoduše a okamžitě k dispozici. MAJOR HS je vybaven i sedadlem pro spolujezdce, má více úložných prostor a nová přístrojová deska umožňuje nastavit sledování dílčích parametrů. Osm pracovních světel pak zajišťuje dostatečné osvětlení plochy kolem stroje při práci ve tmě, či v šeru. 

MAJOR HS je vybaven natáčecími předními blatníky, čímž se výrazně zmenšil poloměr otáčení

na úroveň 3,9 m. Jedná se tak o obratný traktor, který najde své uplatnění i v  omezených prostorech. V rámci svého předpokládaného uplatnění (v živočišné výrobě) je stroj nabízen i s předními nakladači ZETOR SYSTEM.

„Větší palivová nádrž o obsahu 120 l umožňuje, aby stroj pracoval delší čas bez prostojů,“ říká Robert Todt a dodává: „Nový MAJOR HS je všestranným pomocníkem, který najde své uplatnění

jak na malých, tak i středních farmách v živočišné i rostlinné výrobě, případně v komunálních službách. V rámci vývoje jsme vyslyšeli přání a připomínky našich klientů. Stroj splňuje požadavky náročnějších zákazníků, kteří hledají komfortní řešení a větší variabilitu stroje.“

Nové stroje budou zákazníkům nabízeny v rámci celé obchodní sítě. Výroba strojů bude zahájena po novém roce a v průběhu prvního kvartálu roku 2017 budou stroje dodány prvním majitelům. Uvedením nového MAJORU HS na trh dochází k rozšíření celkové produktové nabídky značky ZETOR na 4 modelové řady a 9 modelů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.