AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zetor Crystal byl oceněn Zlatým klasem na Zemi živitelce

Aktualizováno: 1. 12. 2016

ZETOR se pravidelně účastní mezinárodního agrosalónu Země živitelka v Českých Budějovicích a nejinak tomu je i v letošním roce. Návštěvníci se tak mohou seznámit s modely všech produktových řad, včetně nedávno představeného ZETORU CRYSTAL. Tento nejsilnější stroj v rámci produktového portfolia značky ZETOR a po dlouhé době také první traktor, který disponuje šestiválcovým motorem, byl na agrosalónu oceněn Zlatým klasem. Soutěž Zlatý klas vyhlašuje Ministerstvo zemědělství ČR prostřednictvím pořadatele – Výstaviště České Budějovice a. s. Slavnostní vyhlášení proběhlo dne 28. 8. 2015 na českobudějovickém výstavišti.

ZETOR

„Je pro nás nesmírnou ctí převzít toto ocenění. Zlatý klas nevnímáme jako ocenění produktu, ale ocenění práce celé společnosti a všech, kteří se podíleli na vývoji CRYSTALU a jeho uvedení na trh. Věříme, že se tak potvrzuje i zvolená strategie naší společnosti, rozšířit nabídku produktů o nové modely a obsáhnout výkonnostní spektrum od 50 do 200 koní. Uvedení HARD WORKERA ZETORU CRYSTAL na trh bylo jedním z mnoha kroků v rámci celkové strategie. Obdržená cena je však také závazkem do další práce, aby značka ZETOR byla i nadále stejně úspěšná, a to nejenom na domácím trhu, ale i v zahraničí. Děkujeme všem za podporu,“ řekla Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace.

Klíčovou novinkou ZETORU CRYSTAL je vysoce výkonný šestiválcový motor od výrobce DEUTZ AG, vybavený 24 ventily a vstřikováním Common Rail. Robustní blok motoru tvoří kompaktní část nosné struktury traktoru, která je schopna odolávat vysokým zatížením od nesených strojů. Konstantní průběh výkonu motoru zvyšuje produktivitu a snižuje spotřebu.

Mezi další technické novinky modelu CRYSTAL patří prodloužený rozvor kol, který činí 2 840 mm a přispívá k lepší stabilitě traktoru.

CRYSTAL, to je HARD WORKER

ZETOR CRYSTAL je nejpracovitější traktor na trhu, který své majitele nezklame za žádných podmínek. Jeho nejvýraznější vlastnost lze vystihnout jedním výrazem – HARD WORKER. HARD WORKER se proto stal klíčovým sloganem naší zaváděcí marketingové kampaně,“ říká Adam Žert, ředitel prodeje a marketingu v ZETOR TRACTORS a. s.

CRYSTAL je nejen vytrvalý v každodenní práci, ale zároveň garantuje vysokou míru pohodlí. Snadné ovládání zajišťuje převodovka s rozsahem 30 rychlostí vpřed a 30 rychlostí vzad, která se obsluhuje pomocí třístupňového násobiče krouticího momentu (PowerShift), hydraulického reverzoru (PowerShuttle) a tlačítka spojky na řadicí páce (PowerClutch). Systém odpružení přední nápravy složený ze dvou nezávisle odpružených polonáprav zase poskytuje mnohem komfortnější jízdu s nižší hladinou vibrací.

ZETOR CRYSTAL vyniká svou univerzálností. Díky koncepci vývodového hřídele se dá využít pro lehké zatížení žací lištou i pro maximální odběry rotačních kultivátorů a krmných vozů. Vývodový hřídel se navíc vyznačuje vysokou účinností při nízké spotřebě paliva. 

Moderní elektrohydraulika CRYSTALU zvyšuje produktivitu práce a snižuje spotřebu paliva o 5–7 procent. Je totiž vybavena systémem HITCHTRONIC, který jako první uvedl na trh právě ZETOR a který získal řadu ocenění. Jedná se o systém automatické regulace zadního tříbodového závěsu. Při použití tohoto systému není nutno nastavovat druhy regulace a jejich citlivost. Regulační systém sám měří odpor půdy a podle něj upravuje nastavení tříbodového závěsu. 

Komfort, nadčasový design a červená kola 

Kabina CRYSTALU je prostorná a výrazně eliminuje hlučnost. K pohodlnější práci, a tudíž menší únavě řidiče, přispívají klimatizace a odpružená kabina a náprava. Kabina je navíc vybavena otevíracím střešním oknem s nastavitelným šíbrem. Výborná ergonomie ovládacích prvků umožňuje řidiči intuitivní ovládání traktoru bez nutnosti dlouhého učení. 

Nadčasový design traktorů ZETOR CRYSTAL navazuje na původní legendární CRYSTAL, který se v ZETORU vyráběl od roku 1969. Nový CRYSTAL se svými předchůdci inspiroval v ostrých hranách a pravidelných geometrických tvarech krystalů. Aktuální model traktoru bude vybaven červenými koly, toto specifikum plánuje ZETOR postupně rozšířit na celé své produktové portfolio. 

K prvním zákazníkům se ZETOR CRYSTAL dostane v průběhu letních měsíců.

Přehled technických inovací nového Crystalu:

šestiválcové motory

systém vstřikování paliva Common Rail

prodloužený rozvor náprav na 2 840 mm

přední odpružená hnaná náprava (na přání)

širší rozchod kol

otevírací střešní okno s nastavitelným šíbrem

dodávka čerpadla hydrauliky 85 l/min

hluk v kabině pouze 73 dB

přední kola 540/65 R 28

palivová nádrž 300 l + 30 l močoviny

moderní design kapoty

inovovaná přístrojová deska

červená kola

Autor: ZETOR TRACTORS a.s.
Foto: ZETOR

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.