Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Zetor v novém kalendáři ukazuje traktory v netypických situacích a nechybí ani modelky

Zveřejněno: 10. 11. 2018

Zetor opět představuje pro následující rok novou limitovanou edici kalendářů kombinující křehkou krásu a silné stroje. Kromě kreativněji pojaté limitované edici bude k dispozici také tradiční produktová verze. Kalendáře Zetor mají již tradici, každý výtisk je žádaným sběratelským kouskem.

Traktory Zetor a modelky.

Oba kalendáře byly nafoceny jak jinak, než v Brně, kde se traktory Zetor vyrábí. Limitovaná čtyřstránková edice kreativně a s lehkou nadsázkou vyjadřuje, kde všude se dá využít síly, obratnosti a odolnosti traktorů Zetor, a to v netypických situacích. V kalendáři jsou zachyceny nejnovější produkty brněnského výrobce, a sice Major v novém designu, Crystal HS, Forterra HD a Proxima HS. Druhý kalendář, produktová verze, již zasadila traktory do reálného prostředí, kde traktory Zetor nachází své uplatnění – pole, les, louky…

Autorem a realizátorem kalendářů je uznávaný slovenský fotograf Martin Fridner, který je pod jejich tvorbou podepsaný již počtvrté. V limitované verzi kalendáře se objevila modelka Andrea Zlesáková, která v kalendáři pózovala již minulý rok, a vedle ní pak další dvě modelky Anna Szopa a Aneta Kalousková, které pózují třeba jako rybářky.

„Celým kalendářem nás provází téma využitelnosti traktorů pro aktivity našich slečen v přírodě. Jako obvykle jsme motivy volili s velkou mírou nadsázky. Spojení ženské krasy s krásou místní přírody a elegancí silných strojů nám evokuje univerzálnost využití traktorů v praxi,“ vyjádřil se k záměru fotografií dvorní fotograf kalendářů Martin Fridner. „Tentokrát to nebyla realistická montáž ani práce v ateliéru, ale reálné prostředí s reálnou fotografií. Projekt byl náročný zejména, co se týče hledání lokací, jelikož jsme potřebovali specifické druhy země v relativně malé vzdálenosti. Musím říct, že okolí Brna mě překvapilo svojí přírodní rozmanitostí, bylo to pro mě i poučné a inspirativní cestování,“ doplnil Fridner.

Kalendáře Zetor mají již tradici, každý výtisk je žádaným sběratelským kouskem. Kalendáře oceňují i odborné poroty, například v roce 2015 získal kalendář pro rok 2016 ocenění Fénix Content za fotoprodukci.

Jak probíhalo focení?

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zetor

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.