Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

AGCO a Trimble zakládají společný podnik

Zveřejněno: 6. 10. 2023

Společnost AGCO Corporation oznámila, že uzavřela společný podnik se společností Trimble, v jehož rámci AGCO získá 85% podíl v portfoliu agrotechnologií společnosti Trimble.

AGCO a Trimble zakládají společný podnik.

Společný podnik vytvoří přední světovou platformu Precision Ag se smíšeným vozovým parkem, která bude výhradním poskytovatelem komplexní nabídky technologií Trimble Ag a bude podporovat budoucí vývoj a distribuci technologií nové generace v oblasti zemědělství. Trimble Ag nabízí širokou škálu uživatelsky přívětivých technologií kompatibilních s různými značkami, modely zařízení a typy zemědělských podniků. Její hardware, softwarová řešení a cloudové aplikace pokrývají všechny aspekty pěstitelského cyklu, od přípravy půdy přes setí a sázení až po sklizeň.

„Touto přelomovou transakcí vzniká společný podnik, který se stává předním světovým podnikem v oblasti precizní agrotechniky se smíšenou flotilou a urychluje strategickou transformaci společnosti AGCO,“ řekl Eric Hansotia, předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti AGCO. „Tato transakce významně rozšiřuje technologickou nabídku společnosti AGCO o převratné technologie, které pokrývají všechny aspekty cyklu pěstování plodin, což nám v konečném důsledku pomáhá lépe sloužit zemědělcům bez ohledu na to, jakou značku používají.“