Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Aplikace Krone SmartBale optimalizuje logistiku balíků

Zveřejněno: 11. 3. 2024

S aplikací Krone SmartBale App lze prostřednictvím chytrého telefonu snadno vyčíst informace o slisované plodině, včetně umístění balíků, což výrazně usnadňuje pracovní postupy při sklizni sena a slámy.

Aplikace Krone SmartBale optimalizuje logistiku balíků.

Zkušenosti z posledních let ukazují, že malá okna pro sklizeň způsobená povětrnostními podmínkami je třeba využívat ještě efektivněji. Společnost Krone nyní nabízí aplikaci Krone SmartBale, která zjednodušuje pracovní postupy při sklizni sena a slámy. Nejenže usnadňuje hledání balíků při jejich sběru z pole, ale také umožňuje třídění balíků podle jejich vlhkosti, aby se zabránilo skladování příliš vlhkých plodin.

Mapa balíků zobrazená v aplikaci Krone SmartBale zobrazuje všechny kulaté a hranaté balíky ze strojů propojených s přidruženým účtem myKRONE.green a také vlastní polohu uživatele aplikace. Uživatel tak automaticky vidí informace o nejbližším balíku.

Pohled do aplikace Krone SmartBale.
Pohled do aplikace Krone SmartBale.

Kromě přesné polohy balíků poskytuje aplikace Krone SmartBale v závislosti na vybavení lisu také informace o vlhkosti, hmotnosti, rozměrech a o tom, zda byla sláma řezána. Díky nastavitelné prahové hodnotě jsou vlhké balíky také barevně označeny na mapě, takže je lze spolehlivě identifikovat a uložit odděleně. Pomocí systému BaleTag lze údaje trvale spojit s balíky i po době sběru na poli. Dokud se balík nachází na místě uložení, je propojení udržováno prostřednictvím aplikace Krone SmartBale. Jakmile je balík přemístěn, je nutné použít BaleTagger.

To znamená, že kromě hmotnosti a vlhkosti lze například přesně sledovat podmínky sklizně, stáří balíků a jejich původ. To poskytuje jistotu jak pro kupujícího, tak pro prodávajícího.

K přečtení QR kódů na etiketách BaleTags v aplikaci Krone SmartBale stačí jednoduchý tablet nebo chytrý telefon.
K přečtení QR kódů na etiketách BaleTags v aplikaci Krone SmartBale stačí jednoduchý tablet nebo chytrý telefon.

K přečtení QR kódů na etiketách BaleTags v aplikaci Krone SmartBale stačí jednoduchý tablet nebo chytrý telefon. Ke čtení transpondéru RFID je zapotřebí vhodná čtečka, která vysílá odpovídající rádiové vlny. To znamená, že aplikaci Krone SmartBale lze používat na jakémkoli traktoru, kolovém nakladači nebo i bez vozidla. Známé funkce Krone Smart Telematics v myKRONE.green zůstávají k dispozici, takže jednoduchá analýza stroje a dat je stále možná.

Pomocí systému pro měření vlhkosti a vážení ve spojení s telemetrickou jednotkou SmartConnect nezávislou na traktoru lze data automaticky dokumentovat a analyzovat prostřednictvím Smart Telematics v myKRONE.green a systémů řízení farmy připojených přes agrirouter. Zařízení Krone BaleCollect lze použít k umístění balíků na virtuální linky pod kontrolou GPS pro efektivnější využití na poli. Volitelný systém dávkování silážních přísad a konzervačních látek zajišťuje kvalitu píce. S novou aplikací Krone SmartBale lze nyní sběr balíků organizovat ještě efektivněji a ve spojení s aplikací BaleTags lze balíky sledovat.