Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Britská policie odhalila traktor John Deere, který má rozšířit povědomí o kriminalitě na venkově

Zveřejněno: 26. 6. 2023

Devonská a cornwallská policie odhalila nového člena svého venkovského týmu v jižním Devonu – traktor John Deere 6110M v charakteristickém policejním zbarvení.

Traktor John Deere nebude využíván operativně, ale bude k vidění na různých výstavách.

Traktor John Deere 6110M byl policii do konce září bezplatně zapůjčen místním prodejcem zemědělských strojů, společností Masons Kings, a brzy bude k vidění v celém regionu na zemědělských výstavách a dalších letních akcích.

Tým pro záležitosti venkova bude traktor John Deere 6110M využívat ke zvýšení povědomí o podpoře, kterou může policie poskytnout těm, kteří jsou znepokojeni nebo postiženi problémy, jako jsou krádeže strojů, zvířat a zařízení GPS. Nový přírůstek je součástí širšího úsilí celého policejního sboru o zvýšení informovanosti veřejnosti ve venkovských oblastech Devonu a Cornwallu.

Traktor John Deere 6110M nebude využíván operativně, ale bude k vidění na různých výstavách v celém regionu, kde bude podněcovat rozhovory se zemědělci, upozorňovat na strategie prevence kriminality a zapojovat ty, kteří s policejními týmy běžně nepřicházejí do styku.

Ve venkovských oblastech Spojeného království je kriminalita dlouhodobým problémem. V letošním roce však došlo k prudkému nárůstu. Konkrétně se zvýšil počet krádeží zemědělských strojů a vybavení, které by měly být posílány prostřednictvím černého trhu do sankcemi postiženého Ruska.

Krádeže stavebních a zemědělských strojů vzrostly v Anglii a Walesu v prvním čtvrtletí letošního roku o více než 300 %.