Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Čelní nakladač nové generace FendtCargoProfi

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Značka Fendt nyní nabízí pro řady 500 a 700 nový čelní nakladač CargoProfi. Senzory instalované v rameni umožňují zcela nové funkce, např. vážení nebo funkci Memo a díky nim Fendt CargoProfi nabízí optimální nastavení pro pohodlnou, bezpečnou a snadno kontrolovanou práci s nakladačem.

Fendt

Nový Fendt CargoProfi, dostupný ve třech modelech 4X/80, 5X/85 a 5X/90, má nový měřící a senzorový systém náklonu, umožňuje zápis a zpracování různých dat a nastavení, které jdou snadno zobrazit a nastavit ve Varioterminálu.

Bezpečná, snadná a pohodlná práce s nakladačem

Výhody v provozu jsou naprosto přesvědčivé. Například úhel sklopení může být omezen při nakládání velmi vysokých návěsů. Tlumení v koncových polohách je jemné a plynulé, což zajišťuje minimalizaci ztrát materiálu při nakládání. Funkce Memo je praktická pro opakování sekvencí, kdy lze například nastavit automaticky horizontální dolní polohu nakladače. Funkce vážení zase umožňuje sledovat hmotnost nákladu.

Funkce nakladače CargoProfi usnadňují práci díky inteligentnímu přednastavení. To umožňuje obsluze omezit výšku zdvihu či úhel sklápění. Jedná se o rozhodující bezpečnostní faktor při práci v nízkých stavbách nebo při nakládání velmi vysokých návěsů. Vše může být navíc díky funkci Memo uloženo a použito v případě potřeby.

CargoProfi disponuje také rychlou a velmi účinnou funkcí vibrací, která zajišťuje kompletní vysypání materiálů z nakladače. Jedinečná funkce vážení CargoProfi umožňuje plnou kontrolu nad zatížením nakladače a dokáže velmi přesně vážit nakládaný materiál. Funkce vážení je také plně integrována v konceptu ovládání Fendt Variotronic a je přístupná pouhým stisknutím tlačítka. Tyto informace jsou vždy k dispozici k nahlédnutí ve Varioterminálu. 

Autor: Fendt
Foto: Fendt

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.