Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Čelní traktorové nakladače HAUER se těší oblibě. Jejich výrobce má v Česku silného obchodního partnera

Zveřejněno: 11. 11. 2022

Rakouská společnost HAUER od roku 1962 vyvíjí a vyrábí čelní traktorové nakladače a pracovní nářadí. Jedním z nejnovějších nakladačů je model HAUER XB BIONIC II s chytrou a spolehlivou konstrukcí. Nakladače HAUER se v České republice těší velké oblibě. Společnost BV-Technika dodala svým zákazníkům skoro 200 kusů těchto nakladačů.

Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II jsou dostupné s bohatou standardní výbavou.

V roce 2017 společnost HAUER představila zbrusu nové čelní traktorové nakladače HAUER XB BIONIC s vnitřním paralelním vedením. Po dalším vývoji na základě poznatků uživatelů vznikly vylepšené modely HAUER XB BIONIC II s chráněným uložením pohyblivých součástí uvnitř výložníku. Všechny ventily a hydraulické komponenty nakladače jsou uloženy uvnitř příčníku s dvojitými stěnami. Díky tomu jsou optimálně chráněny před padajícím nakládaným materiálem a při lesních pracích. Vylepšená konstrukce nakladačům propůjčuje dlouhou životnost. Nízké jsou také náklady na údržbu.

Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II jsou dostupné s bohatou standardní výbavou. Čelní nakladače již z výroby disponují ochranou kapoty traktoru, hydraulickým vedením k originálnímu rozvaděči, hydraulickými hadicemi, rychlospojkami, upínacími konzoly a sadou spojovacího materiálu pro daný typ traktoru. Pro náročnější uživatele lze za příplatek standardní výbavu rozšířit o komfortní prvky jako jsou kamera, centrální mazání, LED světlomety, závěsný hák, speciální lakování, joystick a další.

Pohyblivé části jsou integrované do čelního nakladače HAUER a chráněné před poškozením.
Pohyblivé části jsou integrované do čelního nakladače HAUER a chráněné před poškozením.

Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II pro manipulaci s břemeny využívají přesné mechanické paralelní vedení pomocí patentované kinematiky X. Mechanický paralelogram je definován diagonálami a integrován do vnitřního prostoru výložníků nakladače. Nakladač má díky tomuto originálnímu řešení kompaktní rozměry. Obsluha stroje také lépe vidí během manipulace na břemena. Příčník, který je uložen šikmo ve směru pohledu, totiž zabírá v každé poloze čelního nakladače minimální plochu zorného pole obsluhy. Tato výhoda se projeví zejména při stohování palet nebo beden. Na levé straně rychloupínacího zařízení se nachází páka k odjištění nářadí a hydraulické rychlospojky k připojení pracovního nářadí.

Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II pro manipulaci s břemeny využívají přesné mechanické paralelní vedení pomocí patentované kinematiky X.
Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II pro manipulaci s břemeny využívají přesné mechanické paralelní vedení pomocí patentované kinematiky X.

Čelní nakladače HAUER XB BIONIC II disponují integrovanými odstavnými podpěrnými nohami, které usnadňují skladování nakladače po demontáže z traktoru.

BV-Technika s firmou HAUER spolupracuje od roku 2005

S firmou HAUER dlouhodobě spolupracuje společnost BV-Technika, která nakladače dováží na český trh již od roku 2005. Díky svým prodejním výsledkům splňuje jako jedna z mála společností v ČR nejvyšší standard obchodního partnera HAUER, a to je statut PREMIUM PARTNER. Zabývá se také profesionálním servisem těchto nakladačů. BV-Technika na český trh dodala skoro 200 traktorových čelních nakladačů, přes 150 různých adaptérů k nakladačům, více než 100 předních tříbodových závěsů a skoro 100 předních vývodových hřídelí. V současnosti BV-Technika věnuje úsilí prodeji komunálních sypačů, sněhových radlic pro zimní údržbu a planýrovacích radlic na opravy lesních cest značky HAUER.

„Pro BV-Techniku je spolupráce s firmou HAUER velkým přínosem, i když se nejedná o velké a drahé stroje jako jsou např. traktory, samojízdné zemědělské stroje nebo velké a drahé přípojné zemědělské stroje. Protože výrobky od HAUER svou kvalitou výrobního zpracování, svými parametry a užitnou hodnotou pro konečného zákazníka více než výborně doplňují prodejní sortiment firmy BV-Technika a výrazně přispívají k nárůstu počtu spokojených zákazníků,“ uvedla redakci Agroportal24h.cz společnost BV-Technika.