Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Claas chce zvýšit výrobu traktorů o 30 %. Kdy přijde na trh polopásový traktor?

Zveřejněno: 14. 3. 2019

Claas je uprostřed tříletého investičního projektu v hodnotě několika milionů eur, který se týká výroby traktorů v Le Mans. V roce 2020 má být plán dokončen a výsledkem by měl být nejmodernější výrobní závod v Evropě.

Claas Arion 660

Na veletrhu SIMA v Paříži se Claas pochlubil nejen řezačkou s číslem 45 000, ale také investičním projektem. Tříletý projekt má za cíl nejen zmodernizovat výrobu traktorů v Le Mans.

Claas minulý rok dosáhl rekordních tržeb, které vzrostly na 3,9 miliard eur. K nárůstu tržeb přispěly jak sklízecí mlátičky, tak i traktory. Claas uvádí, že s více jak 50 modely patří na trhu mezi úspěšné výrobce.

Tříletý plán má za cíl podpořit růst prodejů traktorů a zmodernizovat hlavní montážní linku v Le Mans. Po dokončení investice prý výrobní závod zaručí ještě lepší kvalitu a umožní navýšit výrobu traktorů o 30 %. Mezi hlavní body patří zvýšení efektivity ve výrobní logistice.

Claas též na veletrhu uvedl, že na polopásovém traktoru se zatím ještě pracuje a není jasné, kdy půjde do prodeje. Claas se nyní převážně soustřeďuje na jiné projekty.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.