Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Claas Lexion 8000 získal ocenění za design iF DESIGN AWARD

Zveřejněno: 18. 2. 2020

Světově proslulé ocenění za nejlepší design získala sklízecí mlátička Claas Lexion 8000, která uspěla v soutěžní disciplíně Produkt. Ocenění iF DESIGN AWARD uděluje každý rok nejstarší nezávislá designérská organizace na světě International Forum Design GmbH sídlící v Hannoveru.

Claas Lexion 8000

Výrobce Claas uvádí, že nový Lexion 8000 byl zcela přepracován. Porota ocenila design, který optimálně spojuje ergonomii a pohodlí. Bodovala plně prosklená kabina, která poskytuje výhled do všech stran a na větší zásobník na zrno.

Při vývoji sklízecí mlátičky byly zvoleny rozměry tak, aby byl maximálně využit veškerý prostor. Vyvinut byl nový podvozek chránící půdu a optimalizovaly se prostory pro lepší chlazení. Design byl navržen tak, aby byl zachován ikonický vzhled s ostrými hranami.

Již 66 let je ocenění iF DESIGN AWARD uznávané jako arbitr kvality výjimečného designu. Značka iF je celosvětově známá jako garance výjimečné designérské tvorby a iF DESIGN AWARD je jedním z nejdůležitějších ocenění v oblasti designu na světě. Přihlášené produkty jsou oceněny v následujících disciplínách: produkt, balení, komunikace a design služeb/uživatelského rozhraní, architektura a interiérová architektura, profesionální koncept.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.