Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Claas představil nové kloubové nakladače Torion Sinus se zadní řízenou nápravou

Zveřejněno: 19. 7. 2018

Po roce uvedení na trh nové řady nakladačů Torion přichází Claas s rozšířením o nové modely Torion Sinus. Nové modely jsou také vyrobeny společností Liebherr a přinášejí lepší jízdní vlastnosti.

Řízená zadní náprava u nakladače Claas Torion Sinus

Standardní modely Torion mají pouze kloubové řízení. Torion Sinus má ale ještě navíc řízenou zadní nápravu. Kombinace řízení středovým kloubem a řízené zadní nápravy umožňuje snížit úhel zalomení nakladače v kloubu z obvyklých 40° na 30°, stroj tak při zatočení dosahuje podstatně lepší stability a nevídané obratnosti. Výsledkem je zlepšená stabilita a ochrana proti překlopení a také vyšší překlopná síla.

Nové modely Torion Sinus mají maximální rychlost 40 km/h, běžné modely Torion mají omezenou rychlost na 20 km/h. Výška zdvihu nových modelů byla také zvýšena.

Řada Torion Sinus se v současné době skládá ze tří modelů. Nejmenší váží více než 5,5 tuny a zvedne 3 750 kg do výšky 3,22 m. Torion Sinus 644 váží téměř 6 400 kg a zvedne 4 430 kg do výšky 3,79 metrů (volitelně). Špičkový model Torion Sinus 956 váží 9 tun a zvedne 5,5 tuny do výšky 4,01 m (volitelně).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.