Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

CNH investuje do Bem Agro, zabývá se drony a umělou inteligencí

Zveřejněno: 29. 2. 2024

Společnost CNH pokračuje v posilování svého technologického portfolia o řešení Ag Tech, která zákazníkům usnadňují a zefektivňují zemědělství. Aby nabídka v této oblasti byla ještě širší, investiční divize CNH Ventures získala menšinový podíl ve společnosti Bem Agro – brazilském startupu a stávajícím dodavateli společnosti CNH.

CNH investuje do Bem Agro, zabývá se drony a umělou inteligencí.

Společnost Bem Agro využívá umělou inteligenci k převodu jakéhokoli typu leteckých snímků polí – včetně snímků pořízených stroji, drony a satelity – na zprávy o agronomickém mapování. Tyto zprávy poskytují důležité údaje, které zemědělcům umožňují lépe se rozhodovat o optimalizaci polních operací, rozdělování zdrojů a zvyšování výnosů a zároveň vedou ke zlepšení výkonu strojů, vyšší produktivitě a snížení provozních nákladů.

Při sklizni cukrové třtiny a obilí, kde se zemědělci mohou potýkat s podmínkami špatné viditelnosti, poskytují mapy společnosti Bem Agro naváděcí linie pro korekci směru a snížení škod na plodinách. Jejich mapování plevelů přesně určuje konkrétní oblasti, které je třeba postříkat, čímž se minimalizuje použití herbicidů.

Tato investice následuje po více než pěti letech úspěšného obchodního partnerství se společností Bem Agro. V současné době CNH používá jejich mapovací řešení na propojených platformách značek Case IH a New Holland pro sklízeče cukrové třtiny, traktory a postřikovače v Brazílii, Indonésii a Thajsku. Společně se společností Bem Agro chce výrazně posílit současná i budoucí řešení, služby a dosah přesných technologií pro zemědělství v Latinské Americe a Asii a Tichomoří.