Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Combilift oslavil 25. výročí od založení

Zveřejněno: 18. 1. 2024

Irská společnost Combilift, největší výrobce vícecestných, bočních a kloubových vysokozdvižných vozíků na světě, oslavila 25. výročí od svého založení. Oslavy, seznámení s obchodními výsledky, představení novinek a prohlídka výrobního závodu proběhla v rámci Tiskových dní v sídle společnosti v Monaghanu a na hradě Leslie. Členové redakce Agroportal24h.cz byli u toho.

Společnost Combilift, kterou v roce 1998 založili Robert Moffett a Martin McVicar, oslavila 25 let.

Combilift je nejrychleji rostoucím výrobcem vysokozdvižných vozíků na světě. „Žádný jiný výrobce na světě nedokáže nabídnout stejnou úroveň přizpůsobení a adaptability a nedokáže tak efektivně uspokojit rozmanité potřeby každého jednotlivého zákazníka, ať už je jeho podnik velký nebo malý,” uvádí výrobce. Výhradní zastoupení Combiliftu pro Českou republiku má firma Mátl & Bula, spol. s r.o., s jejichž zástupci jsme se vydali na Tiskové dny do Irska.

Tiskové dny se uskutečnily ve výrobním závodě v Monaghanu otevřeném v roce 2018. Za celou svoji existenci obdržel Combilift za inovace třicet šest prestižních ocenění. Combilift v současné době vyváží 98 % svých výrobků do 85 zemí prostřednictvím 250 členné mezinárodní sítě prodejců. Zaměstnává přes 800 lidí.

V roce 2023 společnost zaznamenala obrat 450 milionů EUR. V předchozím roce vyrobila 8 870 kusů manipulační techniky. V letošním roce je naplánováno tuto hranici překročit. Po celém světě je v provozu více než 80 000 kusů manipulační techniky značky Combilift. Cílem společnosti je v příštích pěti letech číslo zdvojnásobit.

Výrobní závod Combilift v Monaghanu.
Výrobní závod Combilift v Monaghanu.

Společnost Combilift, kterou v roce 1998 založil Robert Moffett a Martin McVicar, vyvinula v roce 1998 první vícecestný vysokozdvižný vozík na světě s pohonem všech kol a spalovacím motorem. V prvním roce provozu vyrobila 18 kusů, z nichž 17 bylo exportováno. Po dobu deseti let se společnost zaměřovala na oblast manipulace s dlouhými břemeny se svou vícecestnou manipulační technikou. V následujících deseti letech obohatila svůj výrobní program o kloubové vozíky a kontejnerový manipulátor. V posledních letech byly do sortimentu zařazeny ručně vedené vysokozdvižné vozíky s patentovým vícepolohovým ramenem. Stroje nachází na trhu široké uplatnění, nejvíce jsou využívány v logistických centrech, průmyslových podnicích, stavebnictví, ve skladových prostorách a u dřevozpracujících firem či firem s rozsáhlými areály.

Combilift se zaměřuje na vývoj a výrobu speciální manipulační techniky a ročně uvede na trh hned několik nových produktů. Letos jde například o autonomní zakladač s možností ručního ovládání, elektrické modely vysokozdvižných vozíků a telematická řešení. Combilift na Tiskových dnech také oznámil, že vstupuje do odvětví manipulace s větrnými elektrárnami.

Společnost investuje nemalé prostředky ze svého ročního obratu do výzkumu a vývoje. Combilift je také zajímavý tím, že svým zákazníkům nabízí bezplatnou službu v podobě návrhu skladovacích prostor. Zákazník tak předem zjistí, jaký přínos budou mít stroje Combilift v jeho podnikání. Úspěch společnosti tkví v tom, že vyrábí velmi obratnou manipulační techniku, která ke svému pohybu a k manipulaci s břemeny vyžaduje mnohem méně místa ve srovnání s konkurenčními stroji. Díky tomu lze zvýšit kapacitu skladovacího prostoru.