50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Continental koupil specialistu na zpracování plastů. Portfolio rozšíří o zemědělské hadice

Zveřejněno: 9. 1. 2020

Technologická společnost Continental koupila italského specialistu na zpracování plastů Merlett Group.

Zemědělské pneumatiky Continental

Antimonopolní úřad už dříve fúzi obou společností bez jakýchkoli připomínek schválil. Akvizicí společnost Continental prohlubuje své odborné znalosti v oblasti navrhování, zpracování a manipulace s plastovými výrobky. Merlett Group se specializuje na výrobu hadic různých typů.

Akvizice společnosti Merlett je pro společnost Continental důležitým krokem vpřed, protože větší množství produktů, trhů a odvětví otevírá nové tržní příležitosti. Díky kombinaci produktového portfolia pryžových a plastových hadic nabídne Continental trhu v budoucnu jedinečnou řadu flexibilních hadic pro zemědělství, stavebnictví, dopravu a potravinářský průmysl.

Současně Continental pokračuje v rozšiřování své regionální přítomnosti, zejména v Evropě. Merlett má tři moderní výrobní závody v Itálii a Švýcarsku a rozsáhlou síť s přibližně 500 zaměstnanci. Společnost Merlett byla založena v italském Varese v roce 1952 a nyní je jedním z předních evropských výrobců pružných plastových hadic, kterými protékají všechny druhy kapalin. Hadice se používají v různých průmyslových odvětvích, jako je těžební průmysl, potravinářský průmysl, vodní hospodářství, strojírenství, chemický, petrochemický a farmaceutický průmysl.

Continental AG je německý výrobce automobilových součástek, který se specializuje na pneumatiky, brzdové systémy, elektronické stabilizační programy, vstřikovací systémy spalovacích motorů, tachografy a dalších komponenty. Společnost sídlí v Hannoveru v Dolním Sasku.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Continental

1) čerpáno z materiálů Continental

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.