AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Cummins na veletrhu EIMA 2022 představil dva motory pro zemědělskou techniku

Zveřejněno: 22. 11. 2022

Společnost Cummins na veletrhu EIMA 2022 poprvé v Itálii představila dva klíčové zemědělské motory. V hale 15 na stánku A/3 návštěvníci viděli motor Cummins Stage V F4.5 integrovaný do konstrukčního hnacího ústrojí určeného pro použití v zemědělských traktorech a také motor Cummins L9 Harvest, který je určen pro použití ve sklízecích mlátičkách.

Motor Cummins F4.5 Stage V 5 určený pro traktory.

Společnost Cummins je úspěšným dodavatelem pro zemědělský sektor již od roku 1919, kdy byl vyroben první jednoválcový motor pro zemědělská čerpadla. Od té doby pokračuje ve vývoji produktů specifických pro zemědělství.

Motor Cummins F4.5 Stage V má výkon až 160 koní (120 kW) s maximálním točivým momentem 650 Nm. Cummins má možnost přizpůsobit výkon motoru pro práci v zemědělství, přičemž dostupný nárůst výkonu a záložní točivý moment jsou ideální pro provoz zemědělských traktorů.

Motor Cummins L9 Harvest pro sklízecí mlátičky.
Motor Cummins L9 Harvest pro sklízecí mlátičky.

Motor Cummins L9 Harvest, navržený speciálně pro použití v kombajnech, má jednoduchou a robustní konstrukci bez EGR, což znamená, že je spolehlivý a snadno se udržuje v náročných zemědělských provozech.