Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Diskové podmítače SUKOV jsou pro české farmáře cenově příznivé

Zveřejněno: 4. 10. 2023

Když si představíte moderní zemědělství, pravděpodobně si vybavíte obraz rozsáhlých polí, traktorů a farmářů snažících se získat co největší úrodu. Ale jak toho dosáhnout? Jedním ze strojů, který hraje klíčovou roli ve zlepšování půdy a zvyšování úrody, je diskový podmítač.

Diskové podmítače SUKOV jsou pro české farmáře cenově příznivé.

SUKOV Artemis, diskový podmítač českého výrobce SUKOV s.r.o., se používá pro posklizňovou, ale i mnohdy pro předseťovou úpravu půdy. Díky svým diskům o průměru 560 mm, vyztuženému válci V-ring je schopen pracovat i v podmínkách, jako jsou hnědozemě s příměsí jílu, kde často po orbě dochází k přesychání půdy a vytváří se spousty hrud. Diskový podmítač SUKOV Artemis si tedy v těchto podmínkách umí poradit právě díky své konstrukci i naklonění svých disků.

Jestliže je na podzim nebo na jaře hodně vláhy, dost prší, nic vám nebrání vyrazit s tímto podmítačem do pole bez většího problému. Diskový podmítač SUKOV Artemis pole podřízne, tím půda lépe a rychleji proschne a lze tedy rovnou přejít na setí. Jedná se tedy o univerzální stroj.

Český výrobce zemědělské techniky SUKOV, působící na jihu Moravy již přes 32 let, vyrábí především pluhy. A to jak obracecí pluhy za malotraktory, tak i obracecí 13radličné pluhy pro traktory o výkonu 500 a více koní.

Diskový podmítač SUKOV Artemis lze doplnit zařízením pro přísev APV.
Diskový podmítač SUKOV Artemis lze doplnit zařízením pro přísev APV.

Mimo pluhy firma SUKOV vyrábí i zmíněné diskové podmítače. Ve svém výrobním plánu má firma 2,5 / 3 / 3,5 / 4 metrové diskové podmítače. Na výběr je více než 6 možných variant zadních válců. Od klasické trubkového až po nejprodávanější – vyztužený prstencový válec V-ring průměru 600 mm. Firma SUKOV je v Česku nejvíce zastoupena 3 metrovým podmítačem SUKOV Artemis s 560 mm disky, vyztuženým válcem V-ring (600 mm), trojúhelníkovými silentbloky a rozestupem řad disků 85 cm. Hodně se prodává i 2,5 metrový SUKOV Artemis za menší traktory, například Zetor řady 70, 77… atd. Navíc má firma SUKOV své diskové podmítače certifikované pro provoz na pozemních komunikací.

V posledních týdnech také přibývá více zákazníků, kteří si vyberou diskový podmítač SUKOV Artemis společně s univerzálním držákem pro přísev APV, na něhož se umístí onen vybraný přísev.

Plánovanou novinkou pro podzim 2023 je nový typ diskového podmítače, a to s rozestupem řad disků 1 020 mm a disky s průměrem 610 mm.
Plánovanou novinkou pro podzim 2023 je nový typ diskového podmítače, a to s rozestupem řad disků 1 020 mm a disky s průměrem 610 mm.

Cenová hladina diskového podmítače SUKOV Artemis je pro českého farmáře určitě příznivá. Cena nejprodávanějšího typu, a sice podmítače se záběrem 3 metry se zadním válcem V-ring, činí 183 490 Kč bez DPH. Nebo pak cena diskového podmítače se záběrem 2,5 metru s trubkovým válcem je 144 900 Kč bez DPH.

Plánovanou novinkou pro podzim 2023 je nový typ diskového podmítače, a to s rozestupem řad disků 1 020 mm a disky s průměrem 610 mm. Lze tak zapravit ještě více rostlinných zbytků.

Pro více informací může kontaktovat prodejce firmy SUKOV nebo se můžete přímo podívat na stránky firmy www.sukov.cz. Najdete tam zmíněné prodejce, případně také kontakt přímo do firmy, kde vám firemní zaměstnanci poradí.