Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Dříč, který překvapí výkonem, to je obraceč ROZMITAL OZ-524S

Zveřejněno: 1. 10. 2023

Obraceč píce ROZMITAL OZ-524S z dílny českého výrobce pícninářské techniky Strojíren Rožmitál je čtyřrotorový stroj se záběrem 5,2 metru a 7 rameny na každém rotoru. S plošným výkonem až 6 ha za hodinu práce nachází uplatnění zejména na malých a středních výměrách.

Dříč, který překvapí výkonem, to je obraceč ROZMITAL OZ-524S.

Obraceče píce ROZMITAL patří dlouhodobě do nabídky Strojíren Rožmitál. První stroje této kategorie se vyrobily v Rožmitálu pod Třemšínem již koncem 70. let minulého století a zaujaly svou robustností a odolností. Pro tyto klíčové vlastnosti jsou ostatně stroje ROZMITAL známé a úspěšné i dnes.

Nabídka obracečů ROZMITAL českého výrobce se dělí podle počtu rotorů. K dispozici jsou dvou, čtyř, šesti, osmi a deseti rotorové stroje, a s tím související šířka pracovního záběru, který je od 2,7 do 11,2 metru. Vybere si opravdu každý, od malého soukromého farmáře, až po zemědělská družstva hospodařící na větších výměrách.

ROZMITAL OZ-524S je nesený typ obraceče, který se zapojuje do tříbodového závěsu. Při zvednutí do transportní polohy se ramena stroje hydraulicky složí, díky následné šířce stroje 2,98 metru je možné se s ním pohybovat i v dopravě. V transportní poloze navíc samočinně dojde ke stabilizaci obraceče za pomoci stabilizačních tyčí. Tento prvek nacházejí uplatnění i při práci, kdy brání rozkmitání a ujíždění stroje na svahu.

Konstrukce obraceče ROZMITAL OZ-524S je osazena skříňovými kloubově spojenými nosníky rotorů. Volné dvojité kloubové spojení umožňuje kopírovat terénní nerovnosti a kvalitně rozhazovat píci. Obraceč je také vybaven pojezdovými koly o rozměru 16x6,5-8 umístěnými pod každým rotorem, ty pozitivně přispívají k výborným kopírovacím vlastnostem obraceče ROZMITAL OZ-524S. Pro obraceč je tedy charakteristická vysoká pohyblivost i v členitém terénu.

Pohon rotorů obraceče ROZMITAL OZ-524S je řešen pomocí hřídelí a kardanových kloubů a je jištěn přetěžovací spojkou na hnacím kloubovém hřídeli. Kuželový ozubený převod rotoru je uložen uvnitř nosníku rotoru, pastorek je poháněn průběžným šestihranným hřídelem a kolo převodu je přišroubováno na disk rotoru. Pracovní rotory jsou opatřeny sedmi rameny, každé s jedním hrabacím dvojprstem z kvalitní pružinové oceli.

Dříč, který překvapí výkonem, to je obraceč ROZMITAL OZ-524S.
Dříč, který překvapí výkonem, to je obraceč ROZMITAL OZ-524S.

Obraceč ROZMITAL OZ-524S disponuje rotorem o větším průměru (1,72 metru) a sedmi rameny pro rovnoměrný rozhod píce. O kvalitní rozhoz se také starají extra silné pracovní dvojprsty vyrobené z odolné pružinové oceli o průměru 10 mm.

Jednoznačnou výhodou obraceče je možnost agregovat stroj s traktory s výkony od 47 koní (35 kW). Bez problému je tedy možné ROZMITAL OZ-524S zapojit i se staršími typy tažných strojů, nebo s traktory o nižších výkonech. Zejména na malých podhorských farmách je toto ceněný benefit.

Obraceč ROZMITAL OZ-524S je zkrátka odolný, jednoduchý stroj na provoz i údržbu, který překvapí vysokým pracovním nasazením, kopírovacími schopnostmi a spolehlivostí.

V případě zájmu stačí poslat email se svými údaji a nezávaznou poptávkou pod článkem, nebo kontaktovat některého z autorizovaných prodejců značky ROZMITAL, jejichž seznam najdete na webu ROZMITALU zde.

Nabídku strojů ROZMITAL netvoří jen obraceče. Společnost nabízí také diskové sekačky, od bočních zadně nesených modelů, přes odlehčené konstrukce, čelní typy a až po žací kombinaci s pracovní šířkou 8,2 metru. Firma se věnuje dále vývoji a výrobě jedno rotorových, dvou rotorových a paprskových shrnovačů s pracovními záběry od 3,6 do 13,4 metru. Zapomenout nesmíme ani na univerzální stroje. Jedná se o shrnovač a obraceč v jednom, které se nastavují dle potřeby zemědělce jednoduchou úpravou. A před dvěma lety zařadily Strojírny Rožmitál, s.r.o. do své nabídky i lisy na kulaté balíky. Konkrétně jsou k dispozici válcový a řetězový lis s pevnou komorou. Více informací o všech strojích značky ROZMITAL najdete na webu www.rozmital.com.

Pro více informací o strojích ROZMITAL a jejich cenách pište na e-mail obchod@rozmital.com, nebo volejte na tel. číslo: +420 736 761 204.